TRČENJE

Popoldne ga je povozil tovornjak, zvečer je umrl

Objavljeno 29. marec 2020 10.15 | Posodobljeno 29. marec 2020 11.03 | Piše: N. B.

Za posledicami hude prometne nesreče je umrl kolesar.

Simbolična fotografija. FOTO: Ljubo Vukelič
V soboto zvečer je zaradi posledic prometne nesreče v zdravstveni ustanovi umrl kolesar. Nesreča se je včeraj okoli 14.30 zgodila na območju Predoselj, v njej pa je bil udeležen še voznik tovornega vozila. Ta je v kolesarja trčil med manevriranjem na makadamski javni poti in ga povozil.

O nesreči gorenjski prometni policisti še vodijo postopek. Kolesar je v letošnjem letu tretji mrtvi udeleženec prometnih nesreč na Gorenjskem.

Še dve nesreči kolesarjev

Včeraj popoldne sta bila v nesrečah udeležena še dva kolesarja. Oba sta padla sama. Pri kolesarki na Bledu okoliščine kažejo na morebitne zdravstvene težave, o drugi nesreči kolesarja v Kranju, ki je huje poškodovan, pa policisti še vodijo postopek. Poškodovan je po glavi.

»Smo v težkih časih, ko bi ljudje zaradi epidemiološke situacije morali ostajati doma in s tem prispevati k varnosti na več segmentih. Zato ponavljamo poziv, naj ljudje ostajajo doma in naj se izogibajo tveganjem za svoje in javno zdravje ter varnost prometa. Enako velja za tiste, ki v teh dneh lepo vreme morebiti izkoriščajo za izlete,« opozarja PU Kranj.
Deli s prijatelji