POŽAR

Ponoči zagorel vrtec, enega gasilca odpeljal rešilec

Tudi materialna škoda bo ogromna.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Facebook, PGD Črnuče
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Facebook, PGD Črnuče

Ponoči je zagorelo na območju Vrtca Brezje v Mariboru. Gasilci so požar že pogasili, se je pa pri intervenciji poškodoval en gasilec. Vzrok požara še ni znan, po besedah ravnateljice Branke Šamec pa je zagorelo v starem delu vrtca, poleg katerega trenutno gradijo nov vrtec. Zaradi gradbenih del imajo otroke sicer že vse leto v sosednji šoli.

Mariborske policiste je danes ob 2.43 Gasilska brigada Maribor obvestila o požaru na območju Vrtca Brezje v Mariboru, ki je dislocirana enota javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Vrtec Pobrežje. Gašenje požara še poteka, tako da natančnega vzroka in točne materialne škode še ni mogoče določiti, ocenjuje pa se, da bi škoda lahko znašala okoli pol milijona evrov.

Pri intervenciji se je poškodoval en gasilec in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor. Na požarišču so tudi odgovorne osebe Vrtca Pobrežje in CZ. O požaru sta bila obveščena dežurna okrožna državna tožilka in preiskovalna sodnica, ta pa ogled prepušča policistom. Več informacij bo znanih predvidoma čez dan.

Zagorelo v starem delu vrtca

Kot je danes za STA povedala ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec, je zagorelo v starem delu vrtca, ki je zdaj povsem uničen, poleg starega dela pa gradijo nov vrtec. Načrt vodstva vrtca in občine je bil, da bi nove prostore vrtca začeli uporabljati s 1. septembrom, kako bo dejansko, pa se bodo zdaj še dogovarjali.

Prostore za vrtčevske otroke imajo tako že vse leto v sosednji šoli, tako da trenutno z izvajanjem vrtčevske dejavnosti zaradi požara ne bo težav, saj bodo tudi v ponedeljek otroci lahko prišli v prostore šole. Kot so sporočili iz PU Maribor, bodo policisti ogled kraja požara opravili, ko bodo razmere to dopuščale. Trenutno točne materialne škode še ni mogoče določiti, ocenjuje pa se, da bi lahko znašala okoli pol milijona evrov.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas