Ponoči so ga dobili z izvijačem v roki

Pri serijskem vlomilcu doma so našli nekaj ukradenih stvari, ki so jih že vrnili lastnikom.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo

Policisti PP Piran so v zadnjem mesecu zaznali občutno povečanje števila vlomov v objekte na območju Lucije. Ugotovili so, da je storilec najpogosteje s pomočjo orodja na silo vlamljal v gostinske obrate, trgovine, cvetličarne in frizerske salone. Vedno je to počel pozno ponoči in na izredno majhnem območju naselja v Luciji.

Policisti so ugotovili, da se je storilec na vlomilske pohode odpravljal peš in da najverjetneje stanuje v neposredni bližini. Pri izvrševanju kaznivih dejanj je bil večkrat posnet tudi z videonadzornimi kamerami.

Opisu je ustrezal

Policisti PP Piran so v sodelovanju s kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper pretekli teden poostrili nadzor v nočnem času in v četrtek, 9. aprila, ob 1.40 na Šolski ulici v Luciji izsledili 30-letnega domačina. Ta je glede na opis ustrezal storilcu obravnavanih kaznivih dejanj.

V postopku je bilo ugotovljeno, da ima v rokavu izvijač, s katerim je izvrševal kazniva dejanja, pri sebi je imel tudi rokavice in mobilni telefon, ki ga je uporabljal kot svetilko. Ker so bili glede na zbrana obvestila in ugotovitve na kraju podani utemeljeni razlogi za sum, da je izvršil več kaznivih dejanj, so mu policisti odredili pridržanje do 48 ur. O tem sta bili obveščeni okrožni državno tožilstvo in sodišče v Kopru, to pa je izdalo odredbo o hišni preiskavi. Policisti so na domu 30-letnika zasegli nekaj ukradenih predmetov in jih tudi že vrnili lastnikom.

Osumljen najmanj petih kaznivih dejanj

Policisti 30-letnika utemeljeno sumijo storitve najmanj petih kaznivih dejanj velike tatvine (po členu 205/I-1 KZ-1), nadaljujejo pa zbiranje obvestil in dokazov tudi v zvezi z drugimi kaznivimi dejanji. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo v Kopru, so sporočili iz PU Koper.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije