POSKUS GOLJUFIJE

Policistov nista pretentala

Mladoletnik in voznica osebnega avtomobila sta poskušala ogoljufati zavarovalnico. Po nesreči sta se dogovorila, da bosta prizorišče priredila, a policisti so ju razkrinkali.
Fotografija: Voznica je po nesreči odpeljala, zaradi česar jo bodo kazensko ovadili. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Voznica je po nesreči odpeljala, zaradi česar jo bodo kazensko ovadili. FOTO: Guliver/Getty Images

Konec maja je policiste poklical mladoletnik, češ da je bil kot pešec udeležen v prometni nesreči, avto pa je s kraja dogodka odpeljal. A med ogledom prizorišča ter po pogovoru s pričami in mladoletnikom so policisti začeli dvomiti o resničnosti njegove zgodbe.

Pregledali so še okolico ter v bližnjem smetnjaku našli odpadle dele plastike, ki so pripadali mopedu, tudi stanovalci iz bližnjih blokov so povedali, da je bil v nesreči udeležen mopedist. Ta naj bi se po nesreči z voznico avtomobila kljub temu, da je utrpel hujše telesne poškodbe, pogovarjal o tem, kako bi prizorišče priredila ter tako poskušala pretentati zavarovalnico.


Dogovorila sta se, da bosta dogodek prijavila kot nesrečo med pešcem in pobeglim voznikom osebnega avtomobila, in ne med mladoletnim mopedistom, za katerega se je pozneje izkazalo, da jo je povzročil, ter avtomobilom. Kosi mopeda so romali v smetnjak, voznica pa je odpeljala. A policisti so jima po intenzivni preiskavi prišli na sled in mopedista zdaj čaka ovadba zaradi kaznivega dejanja kriva ovadba, zaradi povzročitve prometne nesreče pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Brez posledic je ne bo odnesla niti voznica, ki jo bodo policisti ovadili zaradi kaznivega dejanja zapustitve ponesrečenca v prometni nesreči brez pomoči.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije