MNOGO PREHITER

Policistki ujeli 22-letnika z beemvejem. Poglejte, kaj je počel ob 5. uri zjutraj

Objavljeno 20. september 2019 07.38 | Posodobljeno 20. september 2019 08.21 | Piše: A. L.

Prepovedali sta mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Fotografija je simbolična. FOTO: Špela Ankele
PTUJ – Policisti med evropskim tednom mobilnosti poostreno nadzirajo cestni promet, posebno pozornost pa namenjajo ugotavljanju prekoračitev hitrosti ter nepravilne uporabe naprav in opreme, ki ovirajo vidno in slušno zaznavanje med vožnjo.

Policistki PP Ptuj sta v torek v zgodnjih jutranjih urah na Puhovi ulici na Ptuju izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti. Zaradi prekoračitve največje dovoljenje hitrosti na cesti v naselju sta ob 5.26 ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je na cesti v naselju vozil s hitrostjo 110 km/h. »Ker je voznik na cesti v naselju vozil s hitrostjo, ki je za več kot 50 km/h večja od največje dovoljene hitrosti, sta policistki vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, začasno odvzeli vozniško dovoljenje na podlagi člena 113 a zakona o prekrških in na okrajno sodišče na Ptuju podali obdolžilni predlog. Za tako kršitev je po zakonu o pravilih cestnega prometa predpisana globa 1.200 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 18 kazenskih točk,« poroča PU Maribor.

Policisti opozarjajo, da neprilagojena hitrost vožnje še zmeraj predstavlja najpogostejši vzrok prometnih nesreč s hujšimi posledicami, zato bodo še naprej proaktivno izvajali nadzor cestnega prometa.
Deli s prijatelji