PIROTEHNIKA

Policisti posredovali blizu kranjske osnovne šole: to bodo naredili

Možje postave nenehno opozarjajo, da je prodaja številnih pirotehničnih izdelkov prepovedana.
Fotografija: Gorenjska policija je v soboto zaradi pirotehnike posredovala dvakrat. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Gorenjska policija je v soboto zaradi pirotehnike posredovala dvakrat. FOTO: Roman Šipić, Delo

Gorenjski policisti so v soboto obravnavali dve prijavi o rabi pirotehnike na javnem kraju. Za metanje petard pri eni od osnovnih šol v Kranju so obravnavali tri osebe.

Zaradi prekrška mladoletnika bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, o ravnanju dveh otrok pa bodo obvestili center za socialno delo.

V drugem primeru so kranjski policisti obravnavali poškodovanje smetnjaka zaradi objestne uporabe pirotehnike. Postopek še poteka, poroča kranjska policijska uprava.
 
Preberite tudi:

Gorenjski policisti na šoli, poglejte, kaj so zasegli otrokuPolicija ob tem ponavlja, da so prodaja, posest in uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok, prepovedane. Prepovedano je predelovati pirotehnične izdelke zaradi večjega učinka (prepovedana je tudi posest takih izdelkov), uporabljati pirotehnične izdelke v drugih predmetih ter izdelovati pirotehnične izdelke ali zmesi in imeti v posesti take izdelke. Pri uporabi pirotehnike ni prostora za alkohol, droge ali objestnost. Pozivajo k previdnosti.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas