NAŠLI SO BOMBO

Policija zaprla območje železniške postaje, ustavili tudi promet

Pirotehniki so jo že uspešno odstranili.
Fotografija: V bližini železniške postaje Pragersko so naleteli na angleško letalsko bombo. FOTO: Uprava Za Zaščito In Reševanje
Odpri galerijo
V bližini železniške postaje Pragersko so naleteli na angleško letalsko bombo. FOTO: Uprava Za Zaščito In Reševanje

Policijska uprava (PU) Maribor je bila ob 9.50 od regijskega centra za obveščanje obveščena, da je bilo na delovišču v bližini železniške postaje Pragersko najdeno neeksplodirano ubojno sredstvo (NUS). Policijska patrulja je zavarovala kraj najdbe, dežurni pirotehnik iz uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota pa je ocenil, da gre za neeksplodirano bombo iz II. svetovne vojne, dolžine približno en meter in premera 25 cm, težko pa okoli 200 kg.

Pirotehnik je bombo deaktiviral in pristojne službe pa bodo poskrbele, da bo kmalu odpeljana s kraja najdbe. Policijska patrulja je ustrezno zavarovala lokacijo, Slovenske železnice so začasno ustavile promet na relaciji Pragersko–Ptuj, neposredne nevarnosti zaradi deaktivacije za okolico pa ni bilo. Kljub temu so zaradi zagotavljanja varnosti apelirali na vse, da se pred odvozom ne približujejo lokaciji najdbe.

Bombo so varno odstranili, odstranitev je potekala brez posebnosti, so nekaj po 17. uri še sporočili z mariborske policijske uprave.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas