TRČIL V OGRAJO

Policija razkrila podrobnosti grozljive tragedije: trije migranti pri veliki hitrosti padli iz prtljažnika

Objavljeno 28. november 2019 10.45 | Posodobljeno 28. november 2019 14.49 | Piše: T. V.

Za življenje enega ilegalnega migranta se še borijo.

Ob 6. uri je bila avtocesta še vedno zaprta. FOTO: S. N.
Voznik, ki je ponoči zaradi prehitre vožnje ponoči na primorski avtocesti trčil v ograjo, pri tem pa sta umrla dva potnika v njegovem vozilu, je po do sedaj zbranih obvestilih prevažal osebe, ki so nezakonito prestopile državno mejo, je sporočila policija.
 
Preberite tudi:

V tragični prometni nesreči potnike pometalo iz avta, aretirali 42-letnika (FOTO)Nesreča se je zgodila okoli pol druge ure ponoči med priključkoma Brezovica in Vrhnika v smeri proti Kopru. Inšpektor Primož Kadunc iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana je predstavil podrobnosti nesreče, ki se je zgodila okoli 1.30 ure. Policija je bila obveščena okoli 1.40 ure.

​Voznika je potem, ko je prehitel tovorno vozilo, pri menjavi pasov zaneslo in je trčil v ograjo. Vozilo se je začelo obračati okoli svoje osi, trčilo je še v ograjo ob prehitevalnem pasu. Pri tem so iz prtljažnika padle tri osebe, ena je umrla na kraju dogodka, druga pa v UKC Ljubljana. Tretji migrant je še v reanimaciji. Še ena oseba je bila poškodovana in odpeljala v UKC Ljubljana.

Pet na zadnjem sedežu, trije v prtljažniku

Voznik je imel v BMW-ju skupaj osem migrantov, državljanov Sirije, ki so pred tem na ilegalen način prestopili mejo. V vozilu je bila še mladoletna oseba (pastorek voznika), ki ni bila poškodovana. Pet migrantov je bilo na zadnjem sedežu, trije v prtljažniku. Vozniku, 42-letnemu državljanu BiH, je bila odvzeta prostost. Zoper njega bo podana kazenska ovadba, ko bodo zbrana vsa dejstva tako glede nesreče kot tihotapljenja migrantov. Odrejen je bil tudi strokovni pregled za alkohol in droge.

Okuženi s tuberkulozo?

Četverica migrantov, ki niso bili poškodovani, so zaprosili za azil. Niso bežali, po posnetkih s kamere se je videlo, da so hoteli zapustiti kraj nesreče, a so se nato vrnili nazaj, je pojasnil Kadunc. Policija domneva, da je voznik migrante pripeljal s Hrvaške in da so bili namenjeni v Italijo. Obstaja sum, da so bili migranti okuženi s tuberkulozo, ki pa do sedaj ni bil potrjen.

Avtocesta je bila v smeri Primorske zaprta do 6.30, zaradi česar so nastajali daljši zastoji. Na PU Ljubljana je letos na cestah umrlo 19 ljudi , lani v celem letu 17.

Povezane vsebine
Deli s prijatelji