PREISKAVA

Policija potrkala na vrata, Ljubljančanu (35) odvzeli prostost (FOTO)

Kriminalisti so opravili tudi hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca v Ljubljani.
Fotografija: To so odkrili kriminalisti. FOTO: SKP PU Maribor
Odpri galerijo
To so odkrili kriminalisti. FOTO: SKP PU Maribor

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Maribor so v sredo na podlagi odredbe okrožnega sodišča na Ptuju v okolici Ptuja opravili hišno preiskavo gospodarskega poslopja. Ob tem so odvzeli prostost 35-letnemu Ljubljančanu v tem objektu.

Med preiskavo so kriminalisti v gospodarskem poslopju našli tri posebej prirejene prostore za proizvodnjo konoplje. V njih so našli 460 sadik konoplje in skoraj 300 gramov že posušene konoplje. Sledila je še preiskava na naslovu bivanja moškega v Ljubljani, kjer so našli še več kot 1,6 kilograma konoplje in pripomočke za nadaljnjo prodajo prepovedanih drog.

Za milijon evrov konoplje

Skupaj so kriminalisti zasegli dva kilograma posušene konoplje in 460 sadik, iz katerih bi lahko pridelal vsaj še 92 kilogramov. S prodajo na debelo bi lahko pridobil okoli 300.000 evrov, s prodajo na drobno pa celo okoli milijon evrov protipravne premoženjske koristi. S kontinuirano proizvodnjo bi to lahko v enem letu ponovil tri- do štirikrat. 

Zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi so po 186. členu KZ-1 (predpisana kazen zapora od enega do 10 let) moškega včeraj privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča na Ptuju. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper njega odredil pripor. Moški doslej kazensko še ni bil obravnavan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije