OBLEŽAL NA TLEH

Policija pojasnila, kaj se je dogajalo s fantom, ki ga je med protestom odpeljal rešilec

Ostal je na opazovanju.
Fotografija: Protestniki v središču Ljubljane. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Protestniki v središču Ljubljane. FOTO: Voranc Vogel

Policisti so v torek na protestih pridržali 25 oseb, večino zaradi kršenja javnega reda in miru. Tri so pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Lažje je bilo poškodovanih šest policistov in še dve drugi osebi. 

image_alt
Policija v Ljubljani uporabila 400 plinskih nabojev in bomb (VIDEO)


Pri pridržanih gre za sum storitve kaznivih dejanja hujskanja k upiranju in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Dva sta še vedno v policijskem pridržanju, saj policija še zbira obvestila in dokaze. Za enega je bilo pridržanje odpravljeno, je pa bolnišnici. Po spletnih omrežjih so zakrožile različne govorice o njegovem zdravstvenem stanju.

image_alt
Bralec Darko šokiran: poglejte, čemu je bil priča v trgovini, medtem ko so zunaj divjali protesti (FOTO)


Na policiji so kasneje dodatno pojasnili, da so omenjeno osebo policisti pred tem prijeli zaradi suma storitve kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje. Ker se je po navedbah policije oseba ob prijetju upirala, so zoper njo uporabili telesno silo (ta oseba je sicer 'fant' iz naslova članka).
 

Čez noč je ostal na opazovanju


»Med postopkom in transportom do službenega vozila so policisti osebi, ki je začela kazati znake bolezenskega stanja, nudili prvo pomoč ter takoj zaprosili za zdravniško pomoč, ki je osebo prevzela,« pravijo policisti. Po njihovih podatkih je bila oseba odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi podanega suma kaznivega dejanja. Kot so za STA pojasnili na policiji, gre za osebo, za katero je UKC Ljubljana dopoldne sporočil, da je zaradi lažjega pretresa možganov čez noč ostala na opazovanju in bo danes predvidoma odšla domov.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas