SUM KORUPCIJE

Policija na delu: hišne preiskave po vsej Sloveniji

V preiskavah sodeluje 53 preiskovalcev NPU in 57 kriminalistov.
Fotografija: Policija je na delu na 26 naslovih. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Policija je na delu na 26 naslovih. FOTO: Policija

LJUBLJANA – Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so zjutraj s kriminalisti več policijskih uprav začeli izvajati operativne aktivnosti na območju policijskih uprav Maribor, Kranj in Ljubljana, so sporočili z generalne policijske uprave.
 
Hišne preiskave opravljajo na podlagi sodnih odredb v zasebnih in poslovnih prostorih na 26 naslovih, na dveh pa bodo zasegli elektronske naprave. Iščejo dokaze o storitvi več kaznivih dejanj nedovoljenega dajanja in sprejemanja daril.
 
Predkazenski postopek poteka proti 13 osumljencem, pridržanih pa je 12 oseb. Predkazenski postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.
 
Pri aktivnostih sodeluje 53 preiskovalcev NPU in 57 kriminalistov policijskih uprav Maribor Ljubljana, Celje, Murska Sobota, Kranj, Koper in Novo mesto.

Preiskavo so potrdili v podjetju Snaga. Kot neuradno poroča Večer, naj bi preiskovali financiranje prenove strehe na osrednji avtobusni postaji v Mlinski ulici, ki jo izvaja podjetje Klemaks, kredit pa naj bi pridobili v banki in hranilnici Lon.

Na preiskave se je odzval prvak SDS Janez Janša.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas