POZIV

Policija išče nevarnega moškega. Ste ga videli?

Objavljeno 19. maj 2020 18.10 | Posodobljeno 20. maj 2020 08.07 | Piše: P. K.

Janez Koce je bil že večkrat v navzkrižju z zakonom.

Janez Koca. FOTO: PU Novo mesto
Policija prosi za pomoč pri iskanju 35-letnega Janeza Koce iz Lokev pri Črnomlju. Iščejo ga, ker je 9. maja v Črnomlju izkoristil krajšo odsotnost stanovalca, vlomil v stanovanjsko hišo, odtujil zlat nakit in povzročil večjo premoženjsko škodo. Kriminalisti in policisti že vse od naznanitve kaznivega dejanja izvajajo številne aktivnosti za njegovo izsleditev, vendar ga do tega trenutka niso našli.

Gre za nepredvidljivo osebo, odvisnika od prepovedanih drog, ki ima najverjetneje pri sebi nezakonito orožje in bi lahko bil nevaren za okolico. Po nekaterih podatkih se pred prijetjem skriva na območju Bele krajine, konkretneje na območju Črnomlja. V zadnjih desetih letih so ga kriminalisti in policisti obravnavali zaradi 31 premoženjskih kaznivih dejanj in več kaznivih dejanj z elementi nasilja (poskus umora, grožnje policistom, napadi na policiste ...). Večkrat je bil pravnomočno obsojen na večletne zaporne kazni.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo aktivnosti za izsleditev osumljenca in prosijo vse, ki bi iskano osebo opazili ali imajo informacije, ki bi lahko pomagale pri izsleditvi, da jih o tem takoj obvestijo na številko 113.
Deli s prijatelji