ARETACIJA

Policija aretirala uslužbenko tožilstva, ki je izdajala podatke o hišnih preiskavah

Z njeno pomočjo sta se maja letos policijskemu prijetju tako izognila pomembna člana kavaškega klana, ki sta še vedno na begu.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Kriminalisti so v torek opravili hišne preiskave na specializiranem državnem tožilstvu. Aretirali so uslužbenko tožilstva, ki je imela dostop do tajnih podatkov o izdanih odredbah za hišne preiskave in prikrite preiskovalne ukrepe. Uslužbenka je tajne podatke domnevno posredovala pomembnim članom kavaškega klana, poroča današnji Večer

Uslužbenka naj bi podatke posredovala svojemu partnerju, ta pa naprej posameznikom iz kriminalnega podzemlja, ki so se zaradi tega lahko na udarec policije pripravili ali se celo skrili pred njo. Z njeno pomočjo sta se maja letos policijskemu prijetju tako izognila pomembna člana kavaškega klana, ki sta med obtoženimi, a še vedno na begu. To sta Luka Arapovič in Blaž Kadivec. Po trditvah policije in specializiranega državnega tožilstva je slovenska mreža kavaškega klana delovala od leta 2018. Imela je močne povezave predvsem v Španiji, Nemčiji, Avstriji, Srbiji, Italiji, na Nizozemskem in na Hrvaškem.

Slovenska policija je v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi močno prepredene lovke kavaškega klana presekala maja, ko so kriminalisti NPU skupaj s policisti specialne enote na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Maribor in Koper opravili 23 hišnih preiskav in aretirali več osumljenih.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas