VELIKA ISKALNA AKCIJA

Pogrešanemu 13-letniku spodrsnilo, zgrmel je v prepad (FOTO)

Objavljeno 24. september 2020 11.33 | Posodobljeno 24. september 2020 11.51 | Piše: N. B.

Pri padcu se je hudo poškodoval, a je vseeno imel srečo, ocenjujejo policisti.

Iskanje pogrešanega 13-letnika. FOTO: PU Kranj
Policija je sporočila podrobnosti včerajšnje iskalne akcije, ko so iskali pogrešanega otroka na območju Straže pri Bledu. Poleg policistov in letalske enote policije so pri iskanju sodelovali še prostovoljni gasilci, gorski reševalci, vodniki z reševalnimi psi, podvodna reševalna služba in organizirani prostovoljci. Skupno okoli 140 ljudi, ki so pregledovali širše območje Straže in Bleda.

Otrok je ob 16. uri odšel na tek in se do običajne ure ni vrnil domov. Starši so vedeli, kam gre, lokacija pa je tudi sicer njihov poznani tekaški krog.

Padec so ublažila drevesa

Ker je obstajal sum nesreče in zaradi tega ogroženost otroka, je bila takoj ob prijavi sprožena iskalna akcija v večjem obsegu. Po okoli dveh urah iskanja je bil otrok najden nad Ledrarjevim kamnolomom sredi pobočja Straže. Nudili so mu zdravniško pomoč. Poškodovan je po glavi in nogah. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.
 

Preberite tudi:

Pretresljivi prizori reševanja pogrešanega 13-letnika (FOTO)
Iskanje 13-letnika ustavljeno, to je sporočila policija

image
DELO Iskalna akcija. FOTO: PU Kranj
Okoliščine kažejo, da je na robu trim steze zdrsnil na mokri travi in po padcu čez višjo navpično prepadno steno obležal daleč pod njo. Padec so močno oblažila drevesa. Bil je primerno opremljen. Kot kaže, je imel kljub težjim poškodbam ogromno srečo.

Ogled kraja je danes opravila gorska policijska enota. Tujo krivdo so policisti ob do zdaj zbranih obvestilih izključili.

V iskalni akciji tudi policisti, ki so bili prosti

»V iskanje so se včeraj vključili tudi policisti, ki so bili prosti. Eden od njih je izredno dober poznavalec območja in je bil v določenem delu eden ključnih pri iskanju. Otrok je bil najden ravno na mestu, ki ga je z vodnikom reševalnega psa pregledoval ta policist. To je naš pravi obraz, to so naše vrednote, to je naše poslanstvo. Delamo za ljudi. Vsem, ki so sodelovali pri iskanju, in vsem tistim, ki so nas poklicali z informacijami, se iskreno zahvaljujemo,« so še sporočili s kranjske policijske uprave.
Deli s prijatelji