TRAGIČNO

Pogrešanega moškega so našli mrtvega

Objavljeno 20. oktober 2020 15.43 | Posodobljeno 20. oktober 2020 15.45 | Piše: Ju. P.

Svojci so policiste obvestili o izginotju 55-letnika. Omahnil je v globino.

Policija bo s pisnim poročilom seznanila tožilstvo. FOTO: Aleš Andlovič
Tragično se je na žalost končala iskalna akcija pogrešanega 55-letnika s Celjskega, ki so ga iskali v nedeljo zvečer ob strugi reke Tolminke. Svojci so policiste obvestili o izginotju nekaj minut pred 22. uro, je pojasnil Dean Božnik, tiskovni predstavnik Policijske uprave Novo mesto. Imeli so informacijo, da naj bi bil pogrešani na območju doline reke Tolminke med Zatolminom in Pologom, in takoj so začeli iskati.

image
SHUTTERSTOCK PHOTO Prihiteli so tudi reševalci, a za ponesrečenca je bilo prepozno.

»Tolminskim policistom in policistom gorske policijske enote PU Nova Gorica se je pridružilo tudi osem članov GRS Tolmin in nekaj minut po polnoči so v bližini Tolminke našli mrtvo osebo. V nadaljevanju identifikacijskega postopka je bila potrjena tudi identiteta, in sicer je bilo ugotovljeno in potrjeno, da gre za pogrešanega 55-letnega moškega z območja UE Celje,« je povedal Božnik.
 

Spolzka steza


Izkazalo se je, da se je moški v nedeljo ob 16.30 odpravil od stanovanjske hiše v Čadrgu in odšel proti brvi čez reko Tolminko, kjer je imel v bližini parkiran osebni avtomobil. »Pri hoji po zelo strmem odseku steze navzdol približno 150 metrov pred brvjo mu je na spolzkem delu na razmočeni zemlji, prekriti z listjem in prepredeni s koreninami, zdrsnilo. Posledično je 55-letnik omahnil na strm prepadni del pod stezo, po katerem je po približno 50 metrih drsenja in padanja po strmem pobočju pristal na prodnatem delu ob Tolminki, nedaleč od svojega avtomobila,« je povedal Božnik in dodal, da je moški na kraju nesreče umrl.
Zaradi nedostopnosti terena so člani GRS Tolmin prenesli pokojnega do ceste, zdravnik ZD Tolmin pa je lahko le potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok.

50 metrov globoko je padel moški in umrl na kraju nesreče

O tragičnem dogodku na Tolminskem je policija po Božnikovih besedah obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici, je še povedal Božnik in dodal, da bodo tolminski policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.
 
Deli s prijatelji