NA POMOČ

Poglejte, kako je vojaški helikopter ves dan reševal planince (VIDEO)

Poletel je kar petkrat v enem dnevu.
Fotografija: Vojaški helikopter. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Vojaški helikopter. FOTO: Jure Eržen

Konec tedna je bilo sicer zaradi slabega vremena v gorah bolj mirno, je pa bil za reševalce toliko bolj pester ponedeljek. Vojaški helikopter je kar petkrat posredoval zaradi nesreč v gorah.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je posredoval na cesti med Logom pod Mangartom in Predelom, kjer je padel motorist in se poškodoval. Ponesrečenca so odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Pod Malim vrhom v občini Jesenice se je pri sestopu poškodovala planinka, na vrhu Matajurja v občini Kobarid pa si je pohodnik zlomil nogo. V Debelakovi smeri v Veliki Mojstrovki, v občini Kranjska Gora, je na alpinistko padel kamen. Po posredovanju gorski reševalcev so jo dvignili v helikopter ter prepeljali v UKC Ljubljana. V popoldanskih urah pa je nato na poti od Krnskega jezera proti Lepeni, v občini Bovec, še obnemogel planinec, ki so ga prav tako prepeljali v ljubljanski UKC.

Slovenska vojska je objavila videoposnetek s posredovanj in opozorila, naj bodo ljudje v gorah previdni. Letos je sicer vojaški helikopter v gorah posredoval že skoraj 80-krat. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas