POŽAR

Poginili v gorečem hlevu

V Dramljah zagorel hlev, škode za 30 tisočakov.
Fotografija: Tudi tokrat je zagorel hlev, nekaj živali pa je kljub hitri intervenciji poginilo.
Odpri galerijo
Tudi tokrat je zagorel hlev, nekaj živali pa je kljub hitri intervenciji poginilo.

DRAMLJE – Kar 59 gasilcev iz PGD Dramlje, Lokarje, Šentjur in Ponikva je pred denvi pohitelo v naselje Grušce v občini Šentjur, kjer so se spopadli z obsežnim požarom na gospodarskem poslopju. Zagorel je hlev, velik 10 krat 10 metrov, v katerem so bile tudi živali.
Malo pred tretjo jutranjo uro je izbruhnil požar.
Malo pred tretjo jutranjo uro je izbruhnil požar.

Takoj ko so prispeli, so rešili šest konjev in približno 20 domačih zajcev, vseh pa žal ne in jih je nekaj zaradi dima tudi poginilo. Gasilcem je uspelo požar omejiti, da se ni razširil še na sosednje objekte, in ga tudi pogasiti, zatem so požarišče dodatno polili z vodo. Na prizorišču je ostala dežurna ekipa, da se ogenj ne bi znova razplamtel.

Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je do požara prišlo zaradi samovžiga krme. Na objektu je zgorelo celotno ostrešje, nastalo škodo ocenjujejo na okoli 30.000 eur.

Spomnimo, da je prejšnji mesec na Celjskem gorelo na kar dveh kmetijah, obakrat na območju občine Šmarje pri Jelšah. Najprej je zagorel gospodarski objekt, velik 20 krat 60 metrov, v naselju Brecljevo, na kmetiji Jožeta Guzeja. Gospodar naj bi ravno končal delo v hlevu, ko je v ostrešju zagledal zublje, ti so v nekaj minutah, kljub intervenciji gasilcev iz PGD Šmarje pri Jelšah, Mestinje, Zibika, Šentvid pri Grobelnem, Pristava pri Mestinju, Sladka Gora, Kristan Vrh in Sveti Štefan, uničili nekajletno trdo delo.


Manj kot dva tedna pozneje je zagorelo še ostrešje gospodarskega objekta v naselju Korpule. Ogenj je v celoti uničil objekt, velik 60 krat 20 metrov, in to malo zatem, ko se je gospodar kmetije Marjan Škorjak odpravil na pašnik, njegova žena pa je v hlevu molzla. Z ognjem so se spopadli člani PGD Šmarje pri Jelšah, Kristan Vrh, Zibika, Mestinje, Sveti Štefan, Šentvid pri Grobelnem, Sladka gora in Pristava pri Mestinju in ga pogasili, sosedje pa so pomagali rešiti večino živine iz hleva, žal ne vse. Osem telic in psička so poginili zaradi dima, ogenj pa je uničil tudi dva traktorja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije