SKORAJ DVA PROMILA

Podžupan pijan po avtocesti v napačno smer

Peroša je očitno zgrešil izvoz Nanos, in to kar dvakrat.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: JG
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: JG

KOPER – Voznik, ki je v noči na četrtek pijan prevozil več kot 20 kilometrov po avtocesti v napačno smer, je bil koprski podžupan Patrik Peroša, poročajo Primorske novice.

Peroša naj bi pravilno pripeljal po avtocesti iz Postojne in na razcepu Razdrto očitno namesto proti Kozini zapeljal proti Vipavi. Na prvem izogibališču na hitri cesti čez Rebrnice naj bi obrnil in po nasprotni strani pripeljal nazaj na razcep Nanos, ki pa ga je zgrešil še enkrat. Namesto na pravo smer proti Kozini je nekako zapeljal na drugo stran avtoceste in se proti Kozini zapeljal v smer, ki vodi iz Kozine proti Postojni. V napačni smeri je tako prevozil dobrih 20 kilometrov, mimo odcepa za Senožeče, razcepa Gabrk in odcepa za Divačo. Njegovo nevarno vožnjo so opazili Darsovi nadzorniki in obvestili policijo.

Ta je nevarnega voznika ustavila, in ko so mu dali pihati, je postalo jasno, zakaj taka vožnja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal v litru izdihanega zraka 0,92 miligrama (1,91 promila) alkohola.

Župan Aleš Bržan, ki je Perošo imenoval za podžupana za področje športa, na katerem bi moral ob skrbi za šport tudi sam promovirati zdravo in odgovorno življenje, je za Primorske novice povedal, da bo podžupana poklical na zagovor in namignil, da se bo moral posloviti od funkcije.

Peroša je medtem Bržanu ponudil svoj odstop, ki ga je župan sprejel.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije