PREVENTIVA IN ZAŠČITA

Pod priljubljeno pohodno točko tatovi razbili steklo in kradli

Tatovi so kradli pod Joštom, vlomili so v parkiran avtomobil. 
Fotografija: Pod Joštom so vlomili v avto. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
Pod Joštom so vlomili v avto. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/Istockphoto

V ponedeljek med 15.30 in 17.10 je bilo na parkirišču pod Joštom z razbitjem stekla vlomljeno v osebni avtomobil. Odtujen je bil nahrbtnik s stvarmi. 

Na Štefetovi ulici v Šenčurju so kranjski policisti zvečer obravnavali tatvino zlatnine iz stanovanjske hiše. Storilec je dejanje izvršil med  17.30  in 19.55. Na Trsteniku pa so policisti obravnavali tatvino moške torbice s karticami, denarjem in dokumenti. Predmeti so bili odloženi v vozilu, so sporočili iz PU Kranj. 

»Pozivamo k izvajanju samozaščitnih ukrepov in večji skrbi za svojo lastnino. Na hišah in stanovanjih naj bo videti, kot da je nekdo doma. Vrata in okna naj bodo zaklenjena. Stvari večjih vrednosti ni varno hraniti doma. Kdor ima možnost, naj osnovne samozaščitne ukrepe kombinira s tehničnim varovanjem. Tudi za vozila velja, naj bodo zaklenjena, parkirana na osvetljenih in obljudenih parkiriščih in brez vrednih stvari ter predmetov, ki privabljajo tatove (telefoni, denarnice, kartice, nahrbtniki, fotografska oprema, vredni športni rekviziti ipd.),« opozarja predstavnik za odnose z javnostjo kranjske policije Bojan Kos

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije