PRIPOR ZA STORILCA

Po sporu krvava zbežala iz bloka

Po sporu je moški partnerico porezal z nožem. Preiskovalni sodnik ga je poslal v pripor.
Fotografija: Incident se je zgodil v blokovskem naselju v središču Murske Sobote.
Odpri galerijo
Incident se je zgodil v blokovskem naselju v središču Murske Sobote.

MURSKA SOBOTA – V petek, ko je huda vročina pritisnila tudi nad pomursko ravnico, je močno sonce, kot kaže, nekaterim zameglilo razum, saj bi se v središču prekmurske prestolnice skoraj zgodila tragedija. Okrog 14. ure je namreč Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota prejel nujen klic ženske, ki je povedala, da jo je partner, s katerim sta se pred tem sprla, z nožem porezal po telesu in da krvavi.

»Na pomoč so bili napoteni policisti in obveščeni reševalci, ti so poškodovani ženski ponudili prvo pomoč, nato je bila odpeljana
V bloku so bile še dlje vidne krvave sledi. FOTOGRAFIJI: OSTE BAKAL
V bloku so bile še dlje vidne krvave sledi. FOTOGRAFIJI: OSTE BAKAL
v murskosoboško bolnišnico. Osumljeni 32-letni državljan Severne Makedonije je s kraja dejanja pobegnil, a so ga policisti po intenzivni akciji izsledili ter mu odvzeli prostost. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora ga bodo po vseh zbranih obvestilih privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti. Stopnje poškodb ženske še niso znane, a ni v smrtni nevarnosti,« je par ur po dogodku sporočil vodja OKC PU Murska Sobota Dejan Bagari.

Policisti in kriminalisti so Makedonca albanskega rodu, 32-letnega S. I., pridržali ter ga včeraj privedli pred dežurnega preiskovanega sodnika Branka Palatina. Ta je zanj v navzočnosti okrožnega državnega tožilca Boruta Horvata in 32-letnikovega zagovornika po uradni dolžnosti, odvetnika Danila Harija, odredil pripor, tudi zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Krvavi incident v petek se je pripetil v bloku v središču Murske Sobote in v njem so bile še dolgo vidne krvave sledi. Po pričanju očividcev sta iz bloka nenadoma pritekla okrvavljena ženska in moški, ta je stekel proč. Pozneje je poleg kriminalistov, policistov in reševalcev tja prišlo vozilo pomurskega centra z socialno delo, saj naj bi imela partnerja, vpletena v spor, majhnega otroka. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas