Po prepiti noči bežali s praznimi gumami

Trije Albanci so poskušali po prepiti noči s pištolo oropati bencinski servis.
Fotografija: Rop se jim ni posrečil. FOTO: Moni Černe
Odpri galerijo
Rop se jim ni posrečil. FOTO: Moni Černe

Da se prav ničesar ne spomnijo, da naj bi poskušali oropati bencinsko črpalko, saj so prej zelo veliko spili, bojda vodke, vina in piva, so se med preiskavo branili trije albanski državljani, ki živijo v Italiji, zoper katere te dni na koprskem okrožnem sodišču poteka sojenje. Tožilstvo je namreč proti Kolu Lleshaju, Renildu Gjonaju in Leontinu Picaku vložilo obtožnico, ker naj bi novembra poskusili oropati bencinsko črpalko v Povžanah v občini Hrpelje-Kozina.


Obtožnica 18-letnemu dijaku tretjega letnika srednje šole v Udinah Picaku, 22-letnemu pomočniku picopeka Lleshaju in 20- letnemu pomočniku čevljarja Gjonaju očita, da so v sostorilstvu, po dogovoru in predhodni razdelitvi vlog 17. novembra okoli 4.50 poskušali oropati bencinski servis Discoint Oil.

Ustrašili so se

Eden od njih je uperil pištolo v uslužbenko, drugi se je sklanjal, da bi vzel denar, Lleshaj pa je čakal v audiju z ukradenimi registrskimi tablicami ljubljanskih oznak. Poskus ropa jima je preprečil njen sodelavec, ki je v drugih prostorih s še enim sodelavcem belil prostore in nepričakovano vstopil tja, kjer se je odvijal rop. Trojica se je ustrašila in pobegnila z audijem A3, uslužbenci pa so poklicali policiste. Lovilo jih je več patrulj, vozilo z mladimi roparji so prvič opazili pred Hrpeljami. V Hraščah so avtu z bodičastim trakom predrli pnevmatike, vendar so kljub temu peljali vse do v Postojne, kjer so jih vklenili. Obravnava je potekala prek videokonference iz sejne sobe koprskega zapora, a se obtoženi niso zagovarjali. Predsednica senata Orjana Trunkl je zato prebrala, kar so povedali preiskovalni sodnici. Takrat so torej dejali, da so bili v diskoteki v bližini Trsta. Niso znali povedati niti tega, v kateri so bili, so pa torej povedali, da so veliko spili. Od tam naprej naj bi imeli prav vsi trije meglo in se tako niso mogli spomniti nobene stvari glede tega, kam so šli, kdo je vozil, s katerim avtom so se peljali, prav tako nič niso vedeli o pištoli. Zelo dobro pa so se domnevni roparji spomnili udarcev policistov in tega, da jih je zeblo.

Sojenje se nadaljuje danes. FOTO: Uroš Hočevar
Sojenje se nadaljuje danes. FOTO: Uroš Hočevar

Sojenje se nadaljuje danes. Trojici, čeprav jim rop ni uspel, seveda po kazenskem zakoniku grozi enaka kazen, kot če bi kaznivo dejanje dokončali, od enega do desetih let zapora.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije