KAM JE IZGINIL?

Po požaru v kleti v Mariboru razkrivamo, kaj je pogrešani moški tam počel

44-letnik je gojil konopljo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Prejšnji petek ob 8.01 so bili policisti obveščeni o požaru v stanovanjski hiši v Mariboru. Takoj po prihodu na kraj so ugotovili, da gori v kletnih prostorih enostanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče.

Ko je bil požar pogašen, so policisti pri ogledu ugotovili, da je v kletnih prostorih več sto sadik konoplje in da je v kletnih prostorih hiše očitno prostor, posebej prirejen za njeno gojenje. Zaradi tega so ogled prekinili in o tem obvestili preiskovalnega sodnika ter pristojnega tožilca, po usmeritvah slednjega pa podali pobudo za izdajo odredbe za hišno preiskavo.

Odredbe mu niso mogli vročiti

Dežurni preiskovalni sodnik mariborskega okrožnega sodišča je na podlagi vseh ugotovitev mariborskim kriminalistom izdal odredbo za hišno preiskavo pri 44-letniku, ki ima prostore na tem naslovu v najemu. Ker pa je še pred požarom odšel neznano kam in ga policisti do danes še niso izsledili in mu zato tudi niso mogli vročiti odredbe ter ga pozvati, naj bo navzoč pri hišni preiskavi, so požarišče varovali do 26. marca 2020. Ker še ni bil prijet, je dežurni preiskovalni sodnik na predlog mariborskih kriminalistov 26. marca 2020 sam opravil hišno preiskavo. Vso pomoč so mu nudili kriminalisti.

Odkrili 722 sadik konoplje

Med hišno preiskavo je bilo v hiši najdenih kar sedem prirejenih prostorov za gojenje konoplje, v katerih je bilo skupaj 722 sadik in približno trije kilogrami posušene konoplje. Moški je v teh prostorih izvrševal tudi tatvino elektrike. Ugotovili so še, da je požar izbruhnil na električni napeljavi.

Zaradi utemeljenih sumov neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, tatvine in povzročitve splošne nevarnosti bodo 44-letnika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Aktivnosti za njegovo izsleditev policija še vedno izvaja, so sporočili iz PU Maribor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije