PROTEST

Po nasilnih spopadih se je oglasil Janez Janša: Vlada ne bo popuščala (VIDEO)

Poškodovanih je več policistov. Nasilneži tudi nad avtomobile in stavbo državnega zbora.
Fotografija: Protesti na Trgu republike. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Protesti na Trgu republike. FOTO: Blaž Samec

Ljubljanski policisti so v sredo opravili varovanje protestnega shoda, ki se je okoli 18. ure začel na Trgu republike. Po podatkih policije se je tam zbralo okoli 8.000 ljudi. Okoli 20. ure je prišlo na tem mestu do množične kršitve javnega reda in miru, pri čemer so v policiste in poslopje državnega zbora metali granitne kocke, steklenice in pirotehniko, poroča ljubljanska policijska uprava.

image_alt
Protestniki napadli policiste, letele tudi granitne kocke (VIDEO)


Policija je nato za zagotovitev javnega reda shod razpustila. Osebe so bile večkrat pozvane, naj zapustijo Trg republike, vendar tega ukaza niso upoštevale, zato so policisti množico s Trga republike razgnali. Posamezne skupine so se nato na območju središča Ljubljane uprle in niso upoštevale ukazov policije, naj se razidejo, prav tako je prišlo do napadov na policiste, v katere so posamezniki metali granitne kocke in druge predmete ter uporabljali pirotehniko.Proti osebam, ki na Šubičevi cesti niso upoštevale ukazov, naj se razidejo, je bil uporabljen tudi vodni top. »Do zdaj lahko potrdimo, da je bilo med varovanjem zaznanih več kršitev javnega reda in miru ter kaznivih dejanj. Obravnava vseh dogodkov še vedno poteka. Poškodovanih je bilo več policistov, ob tem pa tudi več službenih vozil policije in stavba državnega zbora. Nekaj oseb je bilo pridržanih, doslej pa podatka o poškodovanih osebah, ki so se udeležile neprijavljenega shoda, nismo zabeležili,« sporočajo policisti.

Nasilne protestnike je na twitterju obsodil notranji minister Aleš Hojs, oglasil pa se je tudi Janez Janša, ki nasilnežem sporoča, da vlada ne bo popustila.Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas