TEŽAVE

Po begu 20-letnika ustavili z bodicami, policista ugriznil v roko

Ni bil pijan, je pa bil pozitiven hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Generalna policijska uprava
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Generalna policijska uprava

Policisti so v nedeljo ob 8. uri želeli izvesti kontrolo vozila v Črnučah. Vozilo BMW so skušali ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali, a to znakov policistov ni upoštevalo in je vožnjo nadaljevalo v smeri proti Domžalam. Policisti so vozilo večkrat poskušali ustaviti, vendar je voznik še naprej pospešeno vozil naprej po regionalni cesti proti Trojanam. Policist PU Ljubljana pišejo, da voznik med vožnjo ni upošteval cestnoprometne signalizacije, vozil je prehitro in je skoraj povzročil prometno nesrečo.

Policisti so beemveja uspeli ustaviti šele s pomočjo sredstev za prisilno ustavljanje vozil (stinger), ki ga je prevozil v naselju Kapla: »Ko 20-letni voznik ni mogel več nadaljevati vožnje je zapeljal na travnik, izstopil iz vozila in začel vpiti na policiste. Policisti so uporabili prisilna sredstva, da so osebo obvladali, med tem pa je 20-letnik enega izmed policistov ugriznil v roko. Policisti je pri tem zadobil lažje poškodbe.« Vozniku je bil tudi odrejen preizkus z alkotestom, ki je bil sicer negativen, je pa pozitiven rezultat pokazal hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog.

Policisti še preverjajo vse okoliščine v zvezi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. O tem bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Osumljencu je bil izdan tudi plačilni nalog zaradi kršitve odloka, še pišejo v poročilu PU Ljubljana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije