SMRTNO SE JE PONESREČIL

Plezalec (34) najden zraven cerkvice, na kraju potrdili smrt

Zgodilo se je na območju Gradiške Ture nad Vipavo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Cylonphoto Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Cylonphoto Getty Images/istockphoto

Včeraj so bili policisti obveščeni o nesreči na Gradiški Turi nad  Vipavo,  kjer  se  je med plezanjem smrtno ponesrečil 34-letni moški. Slednji se je v jutranjih urah odpravil plezat na  Gradiško  Turo,  vendar  se  ni vrnil, zato je stekla iskalna akcija za omenjenim  moškim.

»V  iskanju so poleg policistov PP Ajdovščina sodelovali tudi  policisti  gorske  policijske  enote  PU  Nova  Gorica, reševalci GRS Tolmin,  skupina  Ajdovščina in GRS Ljubljana. V iskanje pogrešanega je bil vključen tudi helikopter slovenske policije z dežurno ekipo GRS z Brnika. V  sklopu  iskalne  akcije  je  bil pogrešani ob 14.27 najden približno 100 metrov  severno  od cerkvice sv. Nikolaja pod stenami t.i. Draške Ture in ni kazal znakov življenja. Kasneje je njegovo smrt na kraju potrdila zdravnica ZD  Ajdovščina,  odrejena je bila sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega,« sporoča javnosti Dean Božnik s PU Nova Gorica.

Policisti  so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je pokojni plezal po plezalni  smeri  imenovana  Supernova  in po približno 50 metrih plezanja v lažjem  delu  smeri  iz neznanega vzroka padel nazaj in omahnil v globino v smeri izhodišča. Zaradi hudih telesnih poškodb je plezalec na kraju umrl. »O tragičnem   dogodku   smo   obvestili   tudi  pristojne  pravosodne  organe. Policisti PP Ajdovščina bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije