NESREČA V GORAH

Plaz zasul planinca na Tolstem vrhu

Rešili so ju nepoškodovana.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: GRS Radovljica 
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: GRS Radovljica 

Zgodaj popoldne je na Tolstem vrhu v Mestni občini Kranj snežni plaz zasul dva planinca. Posredovali so gorski reševalci gorskih reševalnih služb Tržič in Kranj ter s pomočjo helikopterja SV in dežurne ekipe gorskih reševalcev na Brniku oba rešili iz plazu in ju prepeljali v dolino. Planinca se v nesreči nista poškodovala, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Za reševanje v gorah je bil zgodaj popoldne angažiran tudi policijski helikopter LPE. Gorska reševalna služba Bohinj je namreč z njegovo pomočjo reševala planinko na planini Zajamniki, ki je nenadoma padla v nezavest. Odpeljali so jo v Splošno bolnišnico Jesenice.

Na Vitrancu v Kranjski Gori pa se je v popoldanskih urah poškodoval turni smučar. Posredovali so gorski reševalci GRS Kranjska gora in helikopter SV z združeno ekipo HNMP-GRS. Prepeljali so ga v bolnišnico na Jesenice.

Gorski reševalci iz leta v leto posredujejo pogosteje. Do 7. decembra 2021 so izpeljali 602 reševalnih akcij, od tega 29 s smrtnim izidom. Lani so v 485 akcijah zabeležili 33 žrtev.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije