SRHLJIVKA NA OBALI

Pitbul Lord mesaril s čekani, žrtev tudi policist

Objavljeno 10. maj 2018 00.01 | Posodobljeno 12. maj 2018 13.34 | Piše: Moni Černe

Ljubljenček T. P. na Obali napadel več ljudi in drugih psov. Lorda so ji odvzeli, a ga je z materjo ukradla iz zavetišča v Sv. Antonu.

Svojemu pitbulu očitno ni kos.
KOPER – Koprska policijska uprava je prve dni v aprilu poročala, da jih je 31. marca poklical občan in naznanil, da je njegovega psa pred trgovino v Olmu napadel pes pasme pitbul terier in ga poškodoval. Na policiji so ugotovili, da je imel prijavitelj svojega mešančka pripetega na povodcu, ko pa sta prišla na parkirni prostor pred trgovino, je z bližnjega travnika pritekel pitbulterier brez povodca in brez nagobčnika in ga napadel. Poskušali so ju spraviti narazen, vendar jim ni uspelo. Ko je lastnik napadenega psa začel klicati policijo, je lastnica napadalnega psa pobegnila, poškodovanega psa pa so zaradi hudih poškodb odpeljali na Veterinarsko postajo Koper.

15 minut je trajala agonija psička Daka.

Napadeni, ki je klanje komaj preživel, je 11-letni Dak iz Olma. Prijazen, igriv in miroljuben mešanček je kot vsak dan skupaj z zakoncema N. K. in M. K. od koprskega Hoferja krenil proti domu, ko je z njihove leve, s travnate površine, kjer mu je lastnica metala žogico, pritekel besni pitbul. Daka je zagrabil za hrbet, mu s čekani luknjal telo, po celotnem hrbtišču strgal kožo, ga metal sem in tja, pa spet mesaril. Cviljenje in agonija psička Daka sta trajala kar 15 minut, dogodek pa so videle tri priče, upokojeni policist in dve dekleti, ki sta Daka in zakonca peljali k veterinarju.

 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Prijava na policijo
»Takoj po dogodku je bila dana prijava na PP Koper in pristojnim inšpekcijskim službam, ki zdaj vodijo ustrezne postopke v zvezi s tem primerom. Pes se tudi vodi v registru kot ukraden,« so dodali v Marjetici Koper.
Deli s prijatelji