ALKOHOL

Pijani mladoletnik mrzlo noč prebil v grapi

Objavljeno 03. maj 2020 17.00 | Posodobljeno 03. maj 2020 17.00 | Piše: Jure Predanič

Še dan po nesreči na Toškem čelu je 17-letni mopedist krepko napihal.

Mladenič si bo najbrž zapomnil neumnost, ki si jo je privoščil na Toškem čelu. FOTO: Igor Mali
Dolga in mrzla noč je bila za mladeničem, preden so ga v soboto ob 7.33 našli v grapi v gozdu pod Toškim čelom. V njej je namreč po nesreči prebijal dolge ure. Na srečo so temperature zdaj tudi ponoči nekoliko bolj prijazne, pred kakšnim mesecem bi se tovrstna avantura zanj lahko končala tudi usodno.
 

Nedostopen teren


Kot je pojasnila Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana, so bili v soboto okoli 7.30 obveščeni o moškem, ki je padel z motorjem v gozdu pod Toškim čelom: »Policisti so ugotovili, da je 17-letnik v petek okoli 22.30 vozil neregistriran moped po makadamski poti čez Toško čelo, pri tem pa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča in padel.« Čeprav je bil le lažje poškodovan, se je zanj začela prava kalvarija, saj sam ni mogel poiskati ali poklicati pomoči. Bil je namreč na zelo nedostopnem terenu. Kot je poročal republiški center za obveščanje, so poleg ljubljanskih poklicnih gasilcev posredovali celo pripadniki Gorske reševalne službe Ljubljana, da so mopedista oskrbeli in ga z vrvno tehniko spravili iz okoli 30 metrov globoke grape ter ga prenesli do reševalnega vozila.
Pripadniki GRS Ljubljana so ga oskrbeli in ga z vrvno tehniko spravili iz okoli 30 metrov globoke grape.


Pomenljivo je, da so policisti med postopkom ugotovili, da je imel mladi mopedist v dopoldanskih urah v litru izdihanem zraku še vedno 0,48 miligrama alkohola ali okrog enega promila. »Zaradi ugotavljanja količine alkohola v organizmu v času prometne nesreče so zanj odredili strokovni pregled. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče,« je še povedala Golečeva.
 

Čelno trčenje


S PU Ljubljana so sicer poročali še o eni hudi nesreči, ki se je zgodila v soboto nekaj po 9. uri na cesti od Čušperka proti Zdenski vasi, pri odcepu za Malo Ilovo Goro. Nesreča se je zgodila, ko je 30-letni voznik pripeljal od Zdenske vasi in v levem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno stran ceste v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal 82-letni voznik.

V čelnem trčenju sta se oba voznika huje ranila, potnica pa lažje. Vse so odpeljali v UKC Ljubljana, nihče pa ni v smrtni nevarnosti. 
Deli s prijatelji