NASEDLO PLOVILO

Pijani Izolan padel s čolna

Plovilo je nadaljevalo pot in nasedlo, voznik pa je sam priplaval do obale.
Fotografija: Čoln je nasedel med Belvederjem in Belimi skalami. FOTO: Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Čoln je nasedel med Belvederjem in Belimi skalami. FOTO: Boris Šuligoj

IZOLA – Če bi imel kdo v četrtek opoldne v rokah kamero, ki bi snemala dogajanje v slovenskem morju med Belvederjem in Belimi skalami v izolski občini, bi lahko ujel prizor kot iz kakšnega hollywoodskega filma. Videl bi lahko, kako je s čolna kar naenkrat padel 42-letni voznik, čoln pa je nato brez njega plul proti Belvederju in naprej proti Belim skalam. In nasedel. Edino, kar je kazalo na to, da je bil nekaj trenutkov prej v njem še človek, je bila glasna glasba, ki se je vila iz zvočnikov v nasedlem plovilu.

To je opazila ena od sprehajalk in se upravičeno ustrašila, da je z voznikom nekaj hudo narobe oziroma da je padel v morje in utonil. »Ob 12.05 je med Belvederjem in Belimi skalami v občini Izola nasedel čoln, osebo, ki naj bi bila v njem, so pogrešali,« so zapisali na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. In nadaljevali, da so bili takoj aktivirani predstavniki uprave za pomorstvo, policija, Gasilska brigada Koper in potapljači Luke Koper. Iskalna akcija za pogrešanim voznikom čolna se je začela, a so jo kmalu ustavili. »Iskalna akcija je bila preklicana ob 12.19, saj je pogrešana oseba sama priplavala v izolsko marino,« so še zapisali.

Ja, res je. Mokrega domačina so namreč policisti našli na suhem in kmalu posumili, da je kriv za brodolom. Po pogovoru z njim so se potrdila predvidevanja, da je za volan sedel pijan, alkotest mu je nameril 1,19 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma 2,47 promila.

Začelo se je sicer nekaj pred dvanajsto uro, ko je moški izplul iz marine. Naredil je nekaj zavojev, nato pa zaradi ne ravno treznega stanja izgubil ravnotežje in padel v morje. Luška kapetanija mu je izdala plačilni nalog. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije