OJOJ

Pijana 63-letnica trčila v 24-letnega Španca

Izkazalo se je, da je pregloboko pogledala v kozarec.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

Policisti prometne policije Nova Gorica so v nedeljo, 9. avgusta, v zgodnjih večernih urah obravnavali prometno nesrečo v naselju Rožna Dolina pri Novi gorici, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili.

Z zbiranjem obvestil in ob ogledu je bilo ugotovljeno, da je 63-letna voznica osebnega avtomobila ob 20.16 vozila osebni avtomobil po Vipavski cesti iz smeri Ajševice proti glavni cesti. Ko je pripeljala v križišče, je zavila desno proti bivšemu mejnemu prehodu v Rožni Dolini, pri tem pa ni vozila po desnosmernem vozišču. Pri zavijanju desno je namreč z avtomobilom zapeljala levo in s prednjim desnim delom trčila v prednji del drugega osebnega avtomobila, s katerim je bil na prometnem pasu za zavijanje v levo oziroma na točki preglednosti v križišču ustavljen 24-letni voznik, državljan Španije.

V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, poroča PU Nova Gorica. 

Voznici je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je bila pod vplivom alkohola (1,26 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Odredili so ji strokovni pregled v zdravstveni ustanovi v Šempetru pri Gorici.

V skladu z usmeritvami državnega tožilstva v Novi Gorici prometni policisti primer obravnavajo zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije