NEODGOVORNO

Pijan z ukradenim avtom kradel nafto

Osemindvajsetletnik za volanom brez vozniškega dovoljenja Ko so ga policisti izsledili, je tudi napihal.
Fotografija: Ženska, ki so jo ustavili v Novem mestu, je napihala že okrog poldneva. Fotografija je simbolična. FOTO: Pu Novo Mesto
Odpri galerijo
Ženska, ki so jo ustavili v Novem mestu, je napihala že okrog poldneva. Fotografija je simbolična. FOTO: Pu Novo Mesto

CELJE – V noči na ponedeljek je nekdo izpred stanovanjske hiše v Podklancu pri Dravogradu ukradel opel astro letnik 2005, a še preden je lastnik opazil, da je ostal brez avtomobila, je tatič z njim že kradel iz rezervoarja traktorja v Podpeci. Pri delu ga je zalotil občan in o tem obvestil policiste, a tatu niso takoj prijeli. Nekaj ur pozneje jih je poklical občan iz naselja Prevalje in povedal, da je tudi on videl omenjenega opla, ki ga je po naselju vozil 28-letni domačin. Policisti so ga v ponedeljek zvečer le izsledili, mu zasegli ukradeni avto in ga vrnili lastniku, storilca pa bodo ovadili zaradi tatvine osebnega vozila in goriva. Ker je bil tudi brez vozniškega dovoljenja in krepko pod vplivom alkohola, bodo zoper njega na pristojno sodišče podali še obdolžilni predlog.


Pijana in brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bila tudi 39-letna voznica, ki so jo na Ljubljanski cesti v Novem mestu policisti ustavili okrog poldneva. V litru izdihanega zraka je imela 0,41 miligrama alkohola, ker je vozila brez dovoljenja, pa so ji avto zasegli in tudi zoper njo na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Metliški policisti so bili medtem v noči na torek obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila pri Bojanji vasi. Povzročil jo je 71-letnik, ki je vozil po levi strani ceste in trčil v avto, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 62-letnik. Ranjen ni bil nihče, se je pa izkazalo, da je povzročitelj vozil z 0,61 miligrama alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije