NEVERJETNO

Pijan se je z avtom spravil nad občana in policista

Pri 23-letnem vozniku so ugotovili, da je bil pod vplivom alkohola, mogoče tudi drog. Povzročil je dve nesreči in poškodoval policista.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

V ponedeljek okoli 19. ure so bili policisti v Trebnjem obveščeni o prometni nesreči v kraju Puščava, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila mercedes izgubil nadzor nad vozilom, trčil v ogledalo ob cesti, zapeljal na travnik in nadaljeval vožnjo.

Policista sta takoj odšla na kraj, kjer sta opravila ogled in zbirala obvestila od občana. V tem času se je povzročitelj nesreče z avtomobilom vrnil na kraj in zapeljal proti občanu, ki mu je uspelo odskočiti, in trčil v drug avtomobil. Po trčenju je storilec nadaljeval vožnjo, vozilo obrnil in ponovno zapeljal proti občanu in policistu.

Policista sta poskušala nevarnemu vozniku, ki ni upošteval njunih ukazov, preprečiti nadaljnjo vožnjo in ogrožanje, takrat pa je ponovno speljal in policista lažje poškodoval. Z uporabo prisilnih sredstev sta nevarnega 23-letnega voznika obvladala in mu odvzela prostost.

Ugotovljeno je bilo, da je imel v litru izdihanega zraka 0,54 miligrama alkohola, v avtomobilu pa vrečko s posušenimi rastlinskimi delci, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo.

V nadaljevanju so policisti ugotovili, da je voznik, preden se je vrnil na kraj, povzročil še eno prometno nesrečo, in sicer v naselju Marof, kjer se je zaletel v stanovanjski objekt ter v stanovanju razbijal inventar in povzročil škodo.

Osumljenca so odpeljali v prostore za pridržanje in nadaljujejo ugotavljanje vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi ga bodo kazensko ovadili.

Preberite še:
FOTO: Strašne posledice nesreče: trije v bolnišnico
Sirene odmevale na dolenjki, trčilo več tovornjakov in avtomobilov

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije