Pijan prebil ograjo in zgrmel z nadvoza

Gorenjski policisti so imeli polne roke dela z nesrečami in vinjenimi povzročitelji.
Fotografija: Voznik je bil poškodovan. FOTO: PGD Bistrica Pri Tržiču
Odpri galerijo
Voznik je bil poškodovan. FOTO: PGD Bistrica Pri Tržiču

»Alkohol pustite v steklenicah, če boste vozili, sicer si zagotovite drug prevoz in domov pridite varno,« vsem neodgovornim voznikom pravi Bojan Kos, tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj. Včeraj je namreč poročal o več tovrstnih nesrečah s poškodbami.

V nedeljo okoli polnoči se je voznik v Podljubelju zaradi nepravilne strani vožnje z osebnim avtomobilom prevrnil na streho. »Na nadvozu je trčil v betonski robnik, prebil ograjo, zapeljal na brežino in se prevrnil na glavno cesto. V nesreči se je poškodoval,« je pojasnil Kos. K nesreči je zagotovo pripomoglo tudi dejstvo, da je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus je pokazal 0,97 miligrama na liter izdihanega zraka, kar je debela dva promila.


Še enega udeleženca pod vplivom alkohola so policisti v nesreči obravnavali včeraj ponoči. V Cerkljah na Gorenjskem je motorist padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Motorno kolo je pustil na koruznem polju in s kraja dogodka odšel. »Policisti so ga izsledili in ga obravnavajo zaradi povzročitve prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola, in sicer je napihal 0,57 miligrama na liter izdihanega zraka,« je sporočil Kos.
 

Motorist sprožil alarm


Ogromno dela s pijanimi vozniki so imeli tudi na območju PU Koper. Tako je že v petek ob 15.50 v predoru Markovec v smeri proti Kopru 31-letni motorist zaradi okvare motorja ostal v odstavni niši, zatem pa je odpiral požarno omarico, kar je povzročilo sprožitev signala in posledično avtomatsko ustavilo promet z rdečo lučjo v predoru. Voznik je napihal 0,65 miligrama na liter izdihanega zraka.

V soboto ob 18.30 je na Belvederju voznik trikolesnika zaradi naglega zaviranja pri vožnji iz Dobrave izgubil nadzor in zdrsnil po vozišču, vidno pijani 55-letni Koprčan je napihal 0,97 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. V noči na nedeljo, ob 2. uri, pa se je sprožil alarm na bencinskem servisu v Kopru. A ni šlo za tatvino, temveč je 23-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal skozi izložbeno okno v notranjost trgovine, saj mu na mokrem in spolzkem vozišču ni uspelo ustaviti v parkirnem boksu neposredno pred zgradbo. Napihal je 0,48 miligrama alkohola.


Pijana sta bila tudi povzročitelja nesreče na območju PU Murska Sobota. Več kot dva promila je imel v krvi voznik osebnega avtomobila, ki je v soboto na relaciji Dobrovnik–Kobilje zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal v obcestni jarek in se lažje poškodoval. Rekorder pa je bil kolesar, ki je v nedeljo na cesti Kapca–Velika Polana zaradi neprilagojene hitrosti in vinjenosti padel in se lažje poškodoval, saj je napihal blizu tri promile. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije