PREHITER

Pijan motorist padel

Motorist, ki je vozil iz Ribnice proti Ljubljani, je bil prehiter. V litru izdihanega zraka je imel 0,77 miligrama alkohola.
Fotografija: Na Obali je voznik trčil v kovinska stebrička in betonski zid. FOTO: LJUBO VUKELIČ
Odpri galerijo
Na Obali je voznik trčil v kovinska stebrička in betonski zid. FOTO: LJUBO VUKELIČ

LJUBLJANA – V ponedeljek dopoldne so policisti v Žlebiču obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen motorist. Vozil je iz smeri Ribnice proti Ljubljani, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom in padel. K sreči se je le lažje ranil. Policisti so mu med postopkom odredili preizkus z alkotestom, v litru izdihanega zraka mu je nameril 0,77 miligrama alkohola. Ko bodo o dogodku zbrali vse informacije, bodo motoristu izrekli ustrezen ukrep.

​Še nekoliko več, 0,84 miligrama, je imel v izdihanem zraku 36-letni voznik avtomobila, ki so ga policisti ustavili v Novi Gorici. Preden bi ogrozil svoje življenje ali življenje katerega od drugih udeležencev v prometu, so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, svoje početje bo moral pojasniti sodniku za prekrške.


Le plačilni nalog pa je doletel 55-letnika, ki je pijan za volan sedel na Obali; vožnja v takšnem stanju mu ni šla najbolje od rok, trčil je v dva kovinska stebrička na levi strani vozišča, nato pa še v betonski zid na desni, avto je na koncu pustil v slepi ulici. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da je imel v izdihanem zraku 0,52 miligrama alkohola. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije