ALKOHOL ZA VOLANOM

Pijan bežal pred policisti in podal lažno prijavo

Na območju Brežic je voznik ogrožal varnost prometa.
 
Fotografija: FOTO: Ljubo Vukelič, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Ljubo Vukelič, Delo

Brežiški policisti so minuli petek v okolici Brežic opazili voznika osebnega avtomobila, ki je z nevarno vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu.

Voznik škode superb je zapeljal pred službeno vozilo policije, z neprilagojeno hitrostjo nadaljeval vožnjo, vijugal po vozišču, večkrat upočasnil in pospešil hitrost vožnje, zapeljal v križišče, kjer je odvzel prednost drugemu vozniku, v križišču Cankarjeve ulice in Orehove aleje pa zapeljal s ceste in trčil v drevo ter v klop. Voznik, ki ni upošteval znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, je po trčenju pobegnil. Kasneje je poklical policiste in sprva lažno naznanil, da mu je nekdo ukradel osebni avtomobil, potem pa povedal, da je v času nesreče vozil on.

Za 31-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligrama alkohola, so odredili strokovni pregled, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog v znesku 2.230 evrov. Za te kršitve se vozniku izreče osem kazenskih točk. Če bo strokovni pregled potrdil vožnjo pod vplivom alkohola, bodo ustrezno ukrepali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije