PROMETNA NESREČA

Peška umrla po treh dneh

Cvetka Šebjanič iz Gornjih Petrovcev že sedma žrtev pomurskih cest. Voznik kombija je po trku pobegnil.
Fotografija: Trk pri Gančanih Foto: Radarji Pomurja
Odpri galerijo
Trk pri Gančanih Foto: Radarji Pomurja

Iz soboške bolnišnice so v soboto policiste obvestili, da je zaradi hudih poškodb umrla 63-letna ženska, udeležena v prometni nesreči 26. maja. Gre za Cvetko Šebjanič iz Gornjih Petrovcev. To je letošnja že sedma žrtev prometnih nesreč v Pomurju (lani je bilo v vsem letu šest mrtvih). Spomnimo: v sredo okoli 7.30 je v Gornjih Petrovcih voznik kombija trčil v žensko, ki mu je hodila nasproti. Odbilo jo je v jarek, tam je posebno hudo ranjena obležala. Brezvestnež je pobegnil. Neki voznik jo je naključno odkril, ko je med vožnjo na robu cestišča opazil denarnico. Misleč, da jo je kdo izgubil, je ustavil in opazil nesrečnico ter poklical ustrezne službe. Z opravljenim ogledom in zbiranjem obvestil so policisti pobeglega voznika odkrili na območju Šentilja (PU Maribor).

V nedeljo nekaj po 1. uri je na primorski avtocesti pri Logatcu proti Kopru prometno nesrečo povzročil 26-letni voznik osebnega vozila, ki je imel neprilagojeno hitrost in bil pod vplivom alkohola (napihal je 1,37 promila) in zato trčil v zadnji del pred seboj vozečega vozila. To je po trčenju odbilo čez prehitevalni pas, nato je trčilo v odbojno ograjo. Sopotnica v vozilu povzročitelja se je lažje ranila. Policisti zbirajo obvestila zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica.

V soboto ob 18.48 je 24-letni voznik osebnega avta vozil od Grosuplja proti Velikemu Mlačevemu. Zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v zadnji del osebnega vozila, ki se je pred njim ustavilo zaradi zavijanja levo. Povzročitelj se je huje ranil, voznik drugega vozila pa lažje. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje, ljubljanski reševalci pa so oba ranjenca prepeljali v bolnišnico.

Na relaciji Gančani–Renkovci sta ob 12.40 zaradi izsiljevanja prednosti trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in pomagali soboškim reševalcem, ki so poskrbeli za dva ranjenca: udeleženi voznik je hudo ranjen, povzročitelj pa lažje.

Pri avtobusni postaji v kraju Slap ob Idrijci se je ob 11.40 pri padcu ranil motorist. Posredovali so tolminski reševalci in gasilci.
V Cerknem je ob 9.47 voznik z osebnim avtom zaradi epileptičnega napada zapeljal vzvratno s ceste ter obtičal. Gasilci PGD Cerkno so vozilo potegnili nazaj na cestišče. Aktivirani so bili tudi gasilci iz PGD Idrija, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.
V naselju Polenci (pripeljal je od Polenšaka) je v petek nekaj pred 20. uro 41-letni voznik štirikolesnika v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. Opravili so preizkus z alkotestom: napihal je 2,25 promila. Hudo ranjenega so odpeljali v ptujsko bolnišnico. Ker nima vozniške, so mu štirikolesnik zasegli. Postopek sledi.

Nekaj po 19. uri so policiste obvestili, da je na cesti od Grma proti Štefanu voznik zapeljal v reko Temenico. Po prvih ugotovitvah je 63-letni voznik osebnega avta zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal s ceste. Nesrečnika je iz vozila (iz vode je bila vidna samo streha) rešil voznik, ki je videl nesrečo, ustavil in mu pomagal na suho. Voznik je pred prihodom policistov odšel s kraja nesreče, nekaj pred 22. uro so ga našli doma. Nima veljavnega vozniškega dovoljenja, avto pa že nekaj let ni registriran, zato so odvzeli registrske tablice. Napihal pa je 1,50 promila. Postopek je jasen. Gasilci PGD Trebnje so s tehničnim posegom izvlekli vozilo na cesto.

Po lokalni cesti od Gaja proti Kamnici je ob 13.35 s skuterjem peljal 59-letnik. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. Hudo ranjenega so z reševalnim vozilom odpeljali v mariborski UKC.
Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so v 48 urah zasegli 13 vozil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije