GOLJUFI

Pazite se, če vam ti potrkajo na vrata

Na delu ljudje, ki se predstavljajo kot agenti Energije Plus, a to niso. Tam zaposleni se identificirajo s posebnimi izkaznicami.
Fotografija: Preden kar koli podpišete, dokument skrbno preberite. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Preden kar koli podpišete, dokument skrbno preberite. FOTO: Guliver/getty Images

GORNJA RADGONA, MARIBOR – Goljufi so iz dneva v dan bolj iznajdljivi in inovativni ter vedno najdejo pot do zaslužka. Svoje žepe in denarnice zlikovci polnijo zlasti na račun naivnih državljanov in zaradi nevednosti preprostih ljudi. Prav zaradi slednjega je dobrodošlo vsakršno opozorilo ustreznih institucij in gospodarskih subjektov, ki jih svojim kaznivim nameram vprid izkoristijo nepridipravi.

Tako je podjetje za trženje energije in storitev Energija Plus, ki deluje v okviru Elektra Maribor, pred nedavnim svojim odjemalcem elektrike posredovalo posebno opozorilo, naj bodo previdni in naj ne nasedajo goljufom.

»Še vedno prejemamo obvestila naših kupcev, da jih doma ali na delovnem mestu obiskujejo agenti ponudnikov električne energije in zemeljskega plina, ki se lažno predstavljajo kot sodelavci Energije plus, d. o. o., oziroma Elektra Maribor, d. d., in vas prepričujejo o podpisovanju pogodb ali aneksov, ki so v resnici nove zavezujoče pogodbe.


Mnogi so v prepričanju, da urejajo pogodbeno razmerje z Energijo Plus, takšne pogodbe podpisali, potem pa ugotovili, da so bili zavedeni. Priporočamo, da pred podpisom pozorno preberete vse dokumente. Hkrati vas prosimo za posebno pozornost, če se boste znašli v takšni situaciji, saj preklic takšne pogodbe ni enostaven.

Ker je lažno predstavljanje lahko celo kaznivo dejanje, vas prosimo, da nas o takšnih primerih obvestite na brezplačno telefonsko številko 080 21 15. Da se izognete podobnim situacijam, vas obveščamo, da Energija Plus na terenu nima prisotnih agentov.

Če bi vas nagovoril naš zaposleni prodajnik, se bo sam identificiral s posebno izkaznico in vam pustil poslovno vizitko,« je odjemalce obvestila direktorica področje prodaje pri Energiji Plus Natalia Varl

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije