OGENJ

Črni oblak dima nad Snago, večjega vpliva na okolje menda ni (FOTO)

Goreli so kosovni odpadki. Ogenj so pogasili, na mestu pa je ostala požarna straža.
Fotografija: Požar v Snagi. FOTO: bralec Marko
Odpri galerijo
Požar v Snagi. FOTO: bralec Marko

V zgodnjem popoldnevu je zagorelo v Ljubljani, na območju odlagališča odpadkov Snage. Kot nam sporočajo bralci, se je nad območjem valil velik črn oblak dima.
 

Goreli kosovni odpadki


Požar, ki je okoli 15. ure izbruhnil v ljubljanskem regijskem centru za ravnanje z odpadki na Cesti dveh cesarjev, je pogašen, ostaja še požarna straža, so povedali pri Gasilski brigadi Ljubljana. V Zbirnem centru Barje je nekaj pred 15. uro zagorel kup kosovnih odpadkov, gorelo je na okoli 500 kvadratnih metrih površine, s požarišča se je dvigal steber temnega dima. Posredovali so gasilci Gasilske brigade Ljubljana, poleg njih pa še devet prostovoljnih gasilskih enot.

Kot je razvidno s strani Gasilske brigade Ljubljana na facebooku, je bil po okoli dveh urah požar pod nadzorom. Aktivirali so tudi gradbeno mehanizacijo, ki pomaga pri prekopavanju žarišč.
 

Državni mobilni ekološki laboratorij večjega vpliva na okolje ni izmeril


Na mesto požara je prišel tudi državni mobilni ekološki laboratorij, ki izvaja meritve ozračja. Večjega vpliva na okolje niso izmerili. Zaznana je bila le povečana prisotnost trdih delcev v zraku tik ob požarišču, so zapisali gasilci, ki so prebivalcem, ki so vonjali dim, vseeno svetovali, naj preventivno zaprejo okna.

Požar so nekaj pred 19. uro pogasili, na mestu pa so ostali še ena enota in dva upravljavca gradbene mehanizacije, ki izvajajo požarno stražo.

Policijska uprava Ljubljana je popoldne sporočila, da bodo policisti ogled kraja začeli predvidoma v nedeljo in da bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.


Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas