Panika sredi noči: gorela jadrnica, moški opečen, v resnici pa ...

Moški, ki je klical policijo, bo to obžaloval.
Fotografija: Požara ni bilo, je bil pa vinjen Ljubljančan na kraju, kjer je posredovala policija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Požara ni bilo, je bil pa vinjen Ljubljančan na kraju, kjer je posredovala policija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Ob 0.55 so policisti koprske uprave prejeli klic moškega, ki je prijavil požar na jadrnici in hkrati sporočil, da je opečen.

Takoj so odšli na kraj in ugotovili, da na kraju ni požara, ampak se je tam nahajal zgolj močno vinjen 39-letni moški iz Ljubljane. Moški je poleg policije večkrat klical tudi na interventno številko 112, zato bodo ustrezno ukrepali.

Policija ob tem opozarja, da sta telefonski številki za klic v sili 112 in intervencijska številka policije 113 namenjeni primerom, v katerih ljudje nujno potrebujejo pomoč. Vsak nepotreben ali celo lažen klic lahko zaseda interventno linijo osebi, ki v tistem trenutku morda nujno potrebuje pomoč, pa je ne more dobiti.

V primeru zlorabe instituta klica v sili policija ukrepa v skladu z veljavno zakonodajo. V primeru zlorab gre lahko za kaznivo dejanje zlorabe znamenj za pomoč in za nevarnost po 309. členu KZ-1 ali za prekršek po 23. členu ZJRM-1.Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije