IMEL JE MANJ KOT DVE LETI

Otroka, ki je spil nevarno tekočino, animirali s policijsko sireno in lučkami

Deček med vožnjo ni smel zaspati.
Fotografija: Tudi intervencijske luči so odigrale svojo vlogo v zgodbi s srečnim koncem. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Tudi intervencijske luči so odigrale svojo vlogo v zgodbi s srečnim koncem. FOTO: Tadej Regent

Dobro se je na srečo razpletla zgodba z reševanjem manj kot dveletnega otroka, ki je nujno potreboval zdravniško pomoč. V torek je na Mozirskem namreč obupana občanka ustavila pomočnika načelnika Policijske postaje Mozirje in povedala, da potrebuje nujni prevoz manj kot dveletnega otroka v celjsko bolnišnico, saj je med igro popil nevarno tekočino in je potreboval takojšnjo pomoč.

»Policist se je takoj odzval in občanko z dojenčkom in dečkom, ki je potreboval pomoč, ter njihovo sorodnico naložil v vozilo. Na srečo je bil policist, ko ga je občanka ustavila, na službeni dolžnosti s terenskim vozilom, da so do Celja lahko prišli po krajši poti – po cesti čez Sotensko, ki je še zaprta za promet in tudi za intervencijska vozila izjemno težko prevozna,« so sporočili s Policijske uprave Celje. Otrokova mati in sorodnica sta bili ves čas vožnje na zvezi z zdravnikom, ki jim je dajal navodila. »Bistveno je bilo, da otrok med vožnjo ni zaspal, zato so se trudili in ga ves čas animirali, med drugim tudi s policijsko sireno in lučkami,« so pojasnili.

Na srečo so v Celje prišli pravočasno. Prijazno zdravstveno osebje, ki jih je čakalo pri vhodu na urgenco, je dečka takoj oskrbelo. »Mali radovedni nadobudnež lepo okreva. Glede na svojo mladost se dogodka najbrž ne bo spomnil, ga bodo pa nanj s pripovedovanjem o nujni vožnji s poplavljenega domačega okolja najbrž večkrat spomnili domači. Na policijski postaji v Mozirju pa bomo njegovega obiska kadar koli veseli. To so zgodbe, ki v teh težkih trenutkih lepšajo naš policijski vsakdan,« so še dodali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije