MAMILA

Osmerica končala v priporu

Kriminalisti razbili organizirano kriminalno združbo. Preprodajali so prepovedane droge.
Fotografija: Ponujali so predvsem kokain in heroin. FOTOgrafiji: PU Murska Sobota
Odpri galerijo
Ponujali so predvsem kokain in heroin. FOTOgrafiji: PU Murska Sobota

MURKSA SOBOTA – Po več mesecev trajajoči kriminalistični preiskavi hudodelske združbe zaradi organizirane preprodaje prepovedanih drog je osem osumljencev končalo v priporu.
Roman Medik je povedal, da gre za stare znance policije.
Roman Medik je povedal, da gre za stare znance policije.

Roman Medik, vodja oddelka za organizirano kriminaliteto SKP PU Murska Sobota, je povedal, da so bili osumljenci organizirani v tri manjše hudodelske združbe, med katerimi je ena delovala neodvisno od drugih dveh, medtem ko sta bili drugi dve povezani, saj so se posamezni osumljenci poznali: »Pri izvrševanju omenjenih kaznivih dejanj so organizirali mrežo prekupčevalcev in posrednikov. Osumljeni so za izvrševanje kaznivih dejanj imeli točno razdeljene vloge, prav tako je bila razvidna hierarhija združbe. Organizirani hudodelski združbi sta delovali dolgoročno in dobro organizirano ter sta kontinuirano izvrševali kazniva dejanja s področja trgovanja s prepovedanimi drogami. V navedenem obdobju so jim kriminalisti uspešno dokazali storitev 74 kaznivih dejanj in izvedli 15 zasegov prepovedane droge,« je dejal.
 

Zaslužili bi 60.000 evrov


Skupaj so zasegli 759 gramov heroina, 35 gramov kokaina, 5,2 kilograma prepovedane konoplje in 220 gramov konopljine smole. Uspelo pa jim je dokazati še preprodajo več kot 100 gramov kokaina in več kot kilograma heroina. »Vrednost droge v ulični preprodaji znaša približno 60.000 evrov,« je povedal Medik.

Te dni so v zaključni akciji opravili 10 hišnih preiskav na območju Policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Celje in Ljubljana, pri dveh osumljenih pa so opravili le osebni preiskavi. Osmim, starim od 21 do 55 let, so torej odvzeli prostost in jih s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Murski Soboti.


Sodniki Tina Cipot, Stanislav Jug in Milan Regvat so odredili pripor za sedem moških in eno žensko, nihče od njih pa ni iz Pomurja, doma so predvsem z območja Ptuja, Celja in Maribora. Vsi so v preteklosti že bili v postopkih za istovrstna kazniva dejanja, poleg tega za preprodajo in uživanje prepovedanih drog niso izbirali odročnih krajev in so to počeli v urbanih naseljih v neposredni bližini šol, javnih ustanov, na javnih krajih, kar je pri lokalnem prebivalstvu povzročalo zgražanje in strah, je še dejal Medik. Ker so delovali v hudodelski združbi, jim grozi od pet do 15 let zapora. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije