DIVJA MULARIJA

Osem mladostnikov teroriziralo Obalo

Dogajalo se je v decembru 2017 in januarju 2018.
Fotografija: Fotogragija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotogragija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

PIRAN – Policisti PP Piran so v decembru 2017 in januarju 2018 obravnavali skupino osmih mladostnikov, starih med 16 in 19 leti, z območja občine Piran.« Prvotno so jih obravnavali zaradi vloma v prodajalno z mešanim blagom v Portorožu. Pri preiskavi so bili štirje pridržani, pri šestih pa so policisti opravili hišne preiskave. Zasegli so del predmetov iz vloma v prodajalno, pri treh mladoletnih osumljencih pa so zasegli tudi hladno orožje (boksar in dve teleskopski palici). V preiskavi so ugotovili, da so od oktobra do konca decembra 2017 na območju Lucije izvršili več kaznivih dejanj. Med drugim so štirje v Luciji brez danega povoda pretepli mlajšega moškega, ki so ga zaradi hudih poškodb glave morali odpeljati na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Kar 21 kaznivih dejanj

V istem obdobju so v občasno spremenjenih zasedbah izvršili več kaznivih dejanj. Dvakrat so vlomili v poslovne prostore, vlomili so v mobilne hišice v Seči, v sedem plovil na območju Seče ter ukradli aparat izpred gostinskega lokala v Luciji. Na območju Lucije so izvršili sedem kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari (razbijanje stekel na objektu, napisov na objektu, izpraznitev večjega števila gasilnih aparatov v stanovanjskih blokih in v gospodarskem objektu v Luciji). Skupno so policisti PP Piran preiskali 21 kaznivih dejanj. Po končanih policijskih postopkih so policisti mladoletne osumljence predali staršem, zoper vseh osem pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Skrivali dokaze

V času preiskave so policisti zaznali, da četverica mladostnikov iz omenjene skupine v času policijskega pridržanja preostalih osumljencev prevaža in skriva predmete, ki so izvirali iz kaznivega dejanja. S tem so želeli ovirati predkazenski postopek. Zaradi tega bodo proti njim podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. Glede na dejstvo, da je večina osumljencev v zadevi mladoletnih, bodo skladno z zakonskimi določili policisti podali poročilo na pristojni center za socialno delo.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije