Osebno jim je molel skozi zaprto šipo!

Avstrijci pijanemu slovenskemu vozniku brez dokumentov preprečili vstop v državo in vožnjo.
Fotografija: Naš voznik se je ob izstopu skoraj zvrnil pred avstrijske mejne policiste. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Naš voznik se je ob izstopu skoraj zvrnil pred avstrijske mejne policiste. FOTO: Policija

Naši severni sosedje občasno poročajo o kakšnem pijanem slovenskem vozniku na njihovih cestah, redko pa se zgodi, da ga odkrijejo že ob vstopu v državo. Toda 44-letnik, ki se je minuli petek popoldne z osebnim vozilom pripeljal na mejni prehod Gederovci, je sam opozoril nase, ob preverjanju dokumentov na avstrijski strani prehoda je mejnim policistom najprej hotel pokazati osebno izkaznico, pri tem pa je – kot sklepa policija avstrijske Štajerske – očitno pozabil, da je okno zaprto.

Ko jim je hotel pomoliti dokument, je z roko udaril po steklu, osebna pa mu je padla k nogam in 44-letnik jo je začel iskati. Očitno ni bil dovolj hiter, saj je pri policistih vzbudil sum, da vse ni v najlepšem redu – in to se je kmalu tudi potrdilo. Policisti so mu ukazali, naj avto parkira na odstavni pas in jim izroči vozniško in prometno dovoljenje. Ko je 44-letnik odprl vrata vozila, je skoraj padel iz njega. Sledil je alkotest, ki je pokazal močno vinjenost, naš voznik pa je imel še to nesrečo, da v svojem vozilu nikakor ni mogel najti vozniške in prometne.

Ko so ga avstrijski policisti preverili pri slovenskih kolegih, se je razkrilo, zakaj je imel take težave z osnovno prometno dokumentacijo: nima vozniškega dovoljenja, njegov avto pa sploh ni registriran! Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo ter ga ovadili. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije