Opravili hišne preiskave, iščejo se lastniki dveh koles in skiroja

Na območju PU Celje so preiskali več kaznivih dejanj.
Fotografija: Je morebiti vaše? FOTO: PU Celje
Odpri galerijo
Je morebiti vaše? FOTO: PU Celje

Celjski policisti so s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli 30-letnega Celjana, ki je osumljen, da je od januarja do aprila letos vlomil v trgovini, v gostinska lokala in v prostore podjetja. Osumljen je tudi tatvine v trgovini. S kaznivimi dejanji je bilo lastnikom povzročenih za dobrih 8000 evrov škode.

30-letnik, ki ga je policija v preteklosti že večkrat obravnavala zaradi storitve kaznivih dejanj s področja kriminalitete, večkrat je bil tudi že obsojen, je kradel večinoma gotovino, cigarete, brezalkoholne in alkoholne pijače. Ukradel je tudi prenosni računalnik, več USB-ključkov, več parov športnih copat in še več drugih stvari. V hišni preiskavi so našli več ukradenih stvari našli in mu jih zasegli. Policija piše, da je 30-letnik odvisnik od prepovedanih drog. Denar za nakup teh si pridobiva izključno s storitvami kaznivih dejanj. Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.

Našli orodje in aparate

Konjiški policisti so hišno preiskavo opravili pri moškemu z območja Šoštanja. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli več kosov električnega orodja, ki izvira iz kaznivih dejanj storjenih na območju Zreč, in več kosov različnega orodja in aparatov, ki izvirajo iz drugih kaznivih dejanj storjenih na območju PU Celje. Nekateri zaseženi predmeti izvirajo iz kaznivega dejanja v Avstriji. Pri hišni preiskavi so konjiški policisti zasegli tudi pištolo. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj velikih tatvin ga bodo kazensko ovadili, zoper njega bodo ukrepali tudi po zakonu o orožju.

Našli kolesi in električni skiro

Velenjski policisti so v zadnjih dneh opravili hišno preiskavo na območju Velenja v zvezi tatvin koles. Našli in zasegli so dve kolesi in električni skiro ter manjšo količino prepovedane droge. Sledi kazenska ovadba.

Lastnike ukradenih koles in skiroja, pozivajo, da se z dokazili o lastništvu, oglasijo na PP Velenje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije