GOLJUFIJA

Onadva sta ostala brez denarja, direktorjeva firma pa 200.000 evrov bogatejša

Z izvršitvijo kaznivega dejanja je direktor svoji družbi, s sedežem na območju Krasa, pridobil za 200.000 evrov premoženjske koristi na škodo dveh tujih državljanov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so zaključili s preiskavo dveh kaznivih dejanj Poslovne goljufije ter na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper direktorja in njegovo enoosebno družbo. Ta se je ukvarjala z upravljanjem alternativnih investicijskih skladov.

Z izvršitvijo kaznivega dejanja je direktor svoji družbi, s sedežem na območju Krasa, pridobil za 200.000 evrov premoženjske koristi na škodo dveh tujih državljanov.

Preiskava se je začela po naznanitvi kaznivih dejanj avgusta 2022 in je razkrila, da je »direktor družbe pri upravljanju alternativnega investicijskega sklada, s prikazovanjem, da bodo obveznosti izpolnjene, preslepil vlagatelja ter v nasprotju s sklenjenima pogodbama večji del njunih vložkov v sklad prenesel na njegove druge družbe v tujini. Večji del denarja, ki sta ga oškodovanca nakazala kot vložek v sklad, vsak po 150.000 evrov, je tako direktor porabil za poslovanje svojih drugih podjetij oz. ta denar iz slovenske družbe prenesel na svoje družbe v tujini.«

Sklad, kamor naj bi oškodovanca vložila sredstva, je likvidiran, zoper družbo, ki je upravljala s skladom, pa poteka stečajni postopek, so sporočili iz PU Koper.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije