AFERA SMODEJ

Oglasil se je Dušan Smodej, tole je povedal

Okrožno sodišče v Ljubljani je v ponedeljek uvedlo kazensko preiskavo zoper osumljenca, proti kateremu očitki segajo od spolnega nasilja do hudih telesnih poškodb.
Fotografija: Dušan Josip Smodej FOTO: Posnetek Zaslona Tarča
Odpri galerijo
Dušan Josip Smodej FOTO: Posnetek Zaslona Tarča

Umetnik Dušan Smodej je v odzivu za STA glede kazenske preiskave proti njemu dejal, da do zaključka postopka izjav oziroma komentarjev ne bo dajal. Okrožno sodišče v Ljubljani je v ponedeljek uvedlo kazensko preiskavo zoper osumljenca, proti kateremu očitki segajo od spolnega nasilja do hudih telesnih poškodb. Po poročanju Žurnala24 naj bi šlo prav za Smodeja, znanega iz afere Fotopub.

Zahteva za preiskavo zoper osumljenega zaradi dveh kaznivih dejanj spolnega nasilja, kaznivega dejanja omogočanja uživanja ali uporabe prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi in kaznivega dejanja hude telesne poškodbe je bila sicer vložena januarja.

image_alt
Zanka okoli Smodeja se zateguje

Policija medtem preiskuje tudi kaznivo dejanje s področja gospodarske kriminalitete. Kot je marca za STA pojasnila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Aleksandra Golec, zbirajo obvestila in dokaze zaradi suma kaznivega dejanja v povezavi z nenamensko porabo javnih sredstev.

Smodej naj bi dolgoval na desetinam upnikov, v zvezi s tem pa predkazenski postopek še poteka.

Vodjo društva Fotopub Smodej se je lani poleti znašel v središču afere, potem ko je več njegovih domnevnih žrtev objavilo pričevanja, ki so ga bremenila spolnih in drugih zlorab.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije