NEPOVABLJEN GOST

Odnesel še vabe za ribe

Blaž Cvetaš je vlomil v dva vikenda v Beli krajini. Obsojen je bil na pogojno kazen.
Fotografija: Kar sedem ribiških palic je odnesel. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Kar sedem ribiških palic je odnesel. FOTO: Jure Eržen

Konec avgusta lani sta dva lastnika počitniških hiš v naselju Podklanec v Beli krajini z grozo ugotovila, da ju je obiskal nepovabljeni gost, ki je v vikenda, ki sta drug poleg drugega, prišel tako, da je razbil okno. Iz prvega so izginili dva televizorja, motorna žaga, vetrovka in dve usnjeni motoristični jakni, iz drugega DVD-predvajalnik, daljnogled, plinski kuhalnik, šotor, šotorsko krilo in precej ribiške opreme, kar sedem ribiških palic, ribiška podmetalka, mašince za ribiške palice, ribiške vabe, lučke za osvetljevanje plovcev … Vrednost ukradenih predmetov iz prvega objekta je bila tri tisočake, iz drugega pa 1300 evrov.

Blaž Cvetaš je obžaloval svoje nespametno početje. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Blaž Cvetaš je obžaloval svoje nespametno početje. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Seveda sta okradena lastnika vloma prijavila, policisti so opravili ogled kraja dejanja, kmalu pa je občanka v sosednji vasi, v Ziljah, na podstrešju svojega gospodarskega poslopja našla dve motoristični jakni in več ribiških palic. Takrat ji je Blaž Cvetaš ponudil, ali bi kupila jakni in televizijo, kar se ji je zdelo sumljivo, prav tako je omenjena gospa ugotovila, da je nekdo s silo vstopil v njen objekt tako, da je umaknil strešnike. Očitno je Cvetaš iskal skrivališče za ukradene stvari. Del, ribiške palice, daljnogled in televizijo, je v odkup ponujal tudi nekemu Romu. Ko so policisti pri Cvetašu v Ziljah, kjer je bival, opravili hišno preiskavo, so našli precej nakradenega in stvari vrnili lastnikom.

»Sem kriv. Tudi škodo bom poskušal poravnati,« je na sodišču skesano dejal 40-letni Blaž Cvetaš iz Ljubljane, ki je pred enim letom začasno živel v Beli krajini. Sprejel je kazen, ki jo je predlagalo tožilstvo, eno leto zapora, a tja mu ne bo treba, če v naslednjih treh letih ne bo storil novega kaznivega dejanja. Čeprav živi od socialne pomoči, se je zavezal, da bo v letu in pol plačal škodo oškodovancem. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije