V LOKAL

Občan zalotil vlomilce, policisti so jih prijeli

Na delu so bili trije. Po prvih ugotovitvah je nastala materialna škoda.
Fotografija: FOTO: PU NM
Odpri galerijo
FOTO: PU NM

V ponedeljek ob 18.30 so policisti PU Novo mesto prejeli klic občana, da na Ragovski ulici v Novem mestu neznanci najverjetneje vlamljajo v gostinski lokal. Policisti PP Novo mesto so na poti na kraj na Kandijski cesti ustavili osebni avtomobil ford focus ljubljanskih registrskih oznak in med postopkom ugotovili, da se v vozilu nahajajo osumljenci, ki so poskušali pobegniti s kraja kaznivega dejanja.

Zapisali so, da so 25-letniku iz Krškega in 34 ter 42-letniku iz naselja v okolici Novega mesta so odvzeli prostost. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali sledi in ugotovili, da so osumljenci razbili okno in vlomili v gostinski lokal.

Po prvih ugotovitvah niso ničesar odtujili, povzročili so le premoženjsko škodo povzročeno z vlomom. 25-letnega osumljenca, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zaradi kaznivega dejanja bodo ovadili tudi 24-letnega in 42-letnega osumljenca. 25-letnemu osumljencu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli osebni avtomobil in mu izdali plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in kršitve določil zakona o nalezljivih boleznih.

Na PU Novo mesto ob tem dodajajo, da se zahvaljujejo občanu, ki jih je obvestil o vlomu. S pomočjo teh informacij so lahko hitro prijeli storilce in uspešno preiskali kaznivo dejanje. Prepričani so, da je partnersko sodelovanje z občani ključno pri zagotavljanju visoke stopnje varnosti, saj so prav ljudje tisti, ki v svojem okolju najprej znajo sumljive okoliščine, opazijo sumljiva vozila in osebe, ki v to okolje ne sodijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije