NACIONALNI PREISKOVALNI URAD

NPU udaril: sedem so jih ovadili zaradi plačil fiktivnih računov iz tujine, vpleten tudi Snežič?

Osumljenci so si s kaznivimi dejanji pridobili protipravno premoženjsko korist na škodo ene gospodarske družbe okoli 480.000 evrov, na škodo druge pa v znesku okoli 1,45 milijona evrov.
Fotografija: Rok Snežič. FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija
Odpri galerijo
Rok Snežič. FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija

NPU je podal kazenski ovadbi na specializirano državno tožilstvo zoper sedem fizičnih oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, pranja denarja in ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Te naj bi družbi z območja Maribora oškodovale za 1,93 milijona evrov.

NPU je podal kazenski ovadbi na specializirano državno tožilstvo zoper sedem fizičnih oseb. FOTO: Jože Suhadolnik
NPU je podal kazenski ovadbi na specializirano državno tožilstvo zoper sedem fizičnih oseb. FOTO: Jože Suhadolnik

Preiskovalci so ugotovili, da sta osumljeni osebi iz dveh gospodarskih družb z območja PU Maribor v letih 2016 in 2017 odredili več plačil prejetih fiktivnih računov podjetij iz tujine. S sodelovanjem in pomočjo slovenskega državljana in štirih tujih državljanov so vsa prejeta denarna sredstva takoj dvignili z bančnih računov, so danes sporočili iz GPU.

Osumljenci so si s kaznivimi dejanji pridobili protipravno premoženjsko korist na škodo ene gospodarske družbe višini okoli 480.000 evrov, na škodo druge gospodarske družbe pa v višini okoli 1,45 milijona evrov, so ugotovili preiskovalci NPU. Ti so kriminalistično preiskavo zaključili sredi septembra, so še navedli.

Vpleten tudi Snežič? 

Kot piše spletni Večer, gre za preiskavo, v katero naj bi bil vpleten mariborski podjetnik in davčni svetovalec Rok Snežič. Preiskave so lani marca potekale na območju mariborske in koprske policijske uprave ter na Hrvaškem in v BiH. V Mariboru so tedaj preiskovalci obiskali prostore podjetja Snežič davčni inženiring, na Ptuju pa prostore podjetja Rohrtech, ki so prostori nekdanjega imperija RM Vuk.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas