TRAGEDIJA

Nova smrtna žrtev pri Hudi luknji

Objavljeno 15. maj 2019 14.36 | Posodobljeno 15. maj 2019 14.36 | Piše: Mojca Marot

Včerajšnja prometna nesreča med Mislinjo in Velenjem je zahtevala smrtno žrtev. Petindvajsetletnik se je prevrnil s polpriklopnikom, rane, ki jih je utrpel, so bile prehude.

Smrtna prometna nesreča se je včeraj zgodila v ostrem ovinku med Mislinjo in Velenjem pri Hudi luknji. FOTO: Pgd Velenje
VELENJE – Ceste na Celjskem so včeraj v zgodnjih jutranjih urah znova terjale krvavi davek. Na Operativno-komunikacijskem centru Celje so klic, da se je zgodila prometna nesreča na cesti med Slovenj Gradcem in Velenjem, pri Hudi luknji, prejeli 16 minut po četrti uri zjutraj. Policisti, gasilci in reševalci so nemudoma pohiteli na kraj dogodka in ugotovili, da se je na bok prevrnilo tovorno vozilo s polpriklopnikom, ki je prevažalo sekance, v kabini pa je ostal ukleščen voznik.
image
Smrtna prometna nesreča se je včeraj zgodila v ostrem ovinku med Mislinjo in Velenjem pri Hudi luknji. FOTO: Pgd Velenje

Gasilci PGD Velenje, ki so posredovali z dvema voziloma in desetimi gasilci, pridružilo se jim je še devet gasilcev z dvema voziloma iz PGD Slovenj Gradec, so se takoj lotili zahtevnega tehničnega posega, da so voznika spravili iz kabine. A žal ugotovili, da so bile poškodbe, ki jih je utrpel, zanj prehude in je umrl na kraju nesreče. Policisti so pozneje sporočili, da je umrl 25-letni voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, ki je imel začasno bivališče prijavljeno na območju Policijske uprave Ljubljana.

»Petindvajsetletnik je vozil iz smeri Mislinje proti Velenju. V desnem ovinku v Paki pri Velenju je najverjetneje zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotni vozni pas in na bankino, vozilo se je prevrnilo. Voznik je zaradi poškodb umrl na kraju dogodka,« je v policijsko poročilo zapisala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje. Cesta je bila zaradi odstranjevanja posledic več ur zaprta, promet med Koroško in Šaleško dolino je bil v Mislinji preusmerjen na obvoz čez Vitanje.
Ravno ta odsek velja za enega bolj nevarnih, saj je že zahteval smrtne žrtve.


Ta nesreča je bila že deseta letos, ki se je zgodila na cestah na območju PU Celje in ki se je končala tragično. Šest umrlih je bilo voznikov osebnih vozil, dva pešca, en kolesar, tokrat pa še voznik tovornega vozila. Lani v enakem obdobju sta na Celjskem umrli dve osebi, kar kaže na to, da se je prometna varnost močno poslabšala. Sicer pa ravno ta odsek velja za enega bolj nevarnih, saj je že zahteval smrtne žrtve. Tudi zato so domačini toliko previdnejši, a nesrečam se, kot kaže tudi ta primer, vendarle ne da povsem izogniti.
 
Deli s prijatelji